loader
menu

CIUTAT

Nou pas per a la posada en marxa de la nova presó de TGN

El Circ Ciutat divendres, 18 de juliol de 2014

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat avui l’Ordre per la qual s’estableix formalment la posada en marxa de Mas d’Enric com a centre penitenciari a efectes organitzatius, administratius i de funcionament, ja que es troba en ple procés de finalització de les obres. L’Ordre preveu també la modificació de la denominació del Centre Penitenciari de Tarragona en el moment de l’obertura de Mas d’Enric, en què passarà a denominar-se Centre Penitenciari Obert de Tarragona, d’acord amb el nou tipus de servei que prestarà aquesta instal·lació.

Així doncs, l’Ordre de creació del Centre Penitenciari Mas d’Enric suposa un pas més en el procés previ a la posada en funcionament de la nova presó tarragonina, que ha de substituir l’antic Centre Penitenciari de Tarragona, amb un equipament adequat a les necessitats del model penitenciari català actual, i que dotarà el sistema de 1.020 places més per a homes, dones i joves. És en aquest sentit que el Departament de Justícia treballa amb la voluntat de posar en marxa el nou equipament al llarg del segon semestre de 2015.

Aquest tràmit és, alhora, un pas més en el desenvolupament i compliment del Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020, després de la posada en marxa del Centre Penitenciari Puig de les Basses, el passat 1 de juliol.

Actualment, un equip format per vuit professionals està treballant en el Centre Penitenciari del Catllar amb la vista posada en la seva obertura. S’encarrega de la supervisió de les obres i les dotacions materials encara pendents, de la supervisió de temes de seguretat i l’elaboració de protocols, i també, més endavant, s’ocuparà de la formació del personal que hi sigui destinat.

També està en marxa el projecte dels accessos al Centre, necessaris per a l’obertura de la nova presó, prevista pel 2015.

Una imatge general de la futura nova presó de Tarragona. / gencat.cat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar