loader
menu

Frenada en sec a la reforma del Mercat Central

El Circ divendres, 18 de juliol de 2014

Nou obstacle a la reforma del Mercat Central de Tarragona. En aquest cas, polític. El vot contrari dels tres partits de l'oposició (CiU, PP i ICV) ha frenat en sec el procés per a la implantació d'un supermercat de mitjana superfície a la segona planta del mercat. Era un dels punts en l'ordre del dia. D'aquesta manera, l'obra encara no es podrà treure a concurs; una circumstància que afegeix encara més retard al procés, després de l'alentiment en els treballs admesos per la presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton.

En aquista planta s'ha d'ubicar el supermercat de mitjana superfície. / circdetarraqgona.com

Foto: circdetarragona.com

Els arguments del PP i de Convergència i Unió per votar No han coincidit en un punt: sense un reglament que defineixi el model de negoci no donaran el seu vistiplau a la licitació de l'obra. El portaveu popular, Alejandro Fernández, ha alertat que sense aquesta normativa aprovada, i en el cas que l'empresa adjudicatària fes fallida, seria l'Ajuntament qui hauria d'eixugar-ne el dèficit.

El nacionalista Xavier Quintana ha lamentat que en 6 mesos el consistori no hagi tingut temps suficient per encarrilar-ho, tot recordant que Patrícia Anton li havia assegurat al gener que hi havia dues empreses molt interessades. També s'ha preguntat perquè encara no tenen l'acord signat amb els paradistes; un document tant o més necessari que el reglament.

La portaveu d'ICV, Arga Sentís, ha insistit que el seu vot negatiu no és contra el projecte de supermercat i com s'ha fet, sinó perquè desaproven tot el projecte complet. Ha acusat l'administració municipal de ser "irresponsable".

"Dia trist per a Tarragona"

La portaveu municipal del PSC, Begoña Floría, ha lamentat les traves dels tres partits de l'oposició: "Avui és un dia trist per a Tarragona perquè s'ha vist que els interessos de partit estan per damunt dels de la ciutat". La regidora ha acusat convergents i populars de bloquejar una operació que portaria 6,1 milions d'euros a la ciutat.

Floría ha recordat als presents que "hem negociat 11 esborranys de reglament", reiterant que, atès que formen majoria absoluta (14) "també poden bloquejar l'aprovació del reglament".

L'alcalde Ballesteros ha recordat que en el tot el procés no hi ha hagut cap advertiment d'il·legalitat i que tots els informes de fiscalització eren positius.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar