loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets converteixen la Riera de Gaià en la plaça de nou número 100

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 20 de juliol de 2014

El territori tarragoní ja té una nova plaça de nou: la plaça de la Vila de la Riera de Gaià. Els encarregats de descarregar-hi un castell nou pisos aquest cap de setmana van ser els Xiquets de Tarragona, que hi van actuar dissabte juntament amb els Castellers d’Altafulla i la Colla Joves Xiquets de Valls.

3de9f dels Xiquets a la Riera de Gaià (Foto: José Luis Sáez)

5de8 dels Xiquets a la Riera de Gaià (Foto: José Luis Sáez)

2de8f dels Xiquets a la Riera de Gaià (Foto: José Luis Sáez)

PIlar de 6 dels Xiquets a la Riera de Gaià (Foto: Antoni Coll)

3de8 dels Xiquets a Bonastre (Foto: Paula Arbeloa)

2de8f dels Xiquets a Bonastre (Foto: Paula Arbeloa)

Així doncs, els del carrer Santa Anna van obrir l’actuació de dissabte amb el 3de9 amb folre, el quart del curs i que convertia la Riera en la plaça de nou número 100. A la segona ronda van descarregar la primera Catedral del curs, una estructura que els matalassers van carregar fa 15 anys per primera vegada a la seva història en aquesta mateixa plaça.

A l’última ronda, els Xiquets van plantar un 2de8 amb folre, que han de fer rodar sense parar per poder assolir el gran repte del 2de9 amb folre i manilles per Sant Magí.

Ara bé, els matalassers també van marxar de la Riera havent carregat el pilar de sis, un castell que s’han proposat recuperar aquesta temporada i que no descarreguen des del 2009.

Per la seva banda, la Colla Joves de Valls va descarregar en primera ronda el 5de8, que va anar seguit de dos intents desmuntats de 4de9 amb folre, mentre que a la tercera ronda van descarregar el 2de8 folrat. A la ronda de repetició el 3de8 els hi va quedar en intent desmuntat. Finalment, l’altra colla convidada, els Castellers d’Altafulla, van descarregar el 2de6, el 3de7, el 3de6 per sota i un pilar de 5.

Ensopegada a Bonastre
La segona cita del cap de setmana dels Xiquets ha estat aquest mateix diumenge a Bonastre, on als matalassers els hi ha acabat caient el 4de8. Els del carrer Santa Anna han obert plaça amb un 3de8, que ja ha fet mostres de no ser el millor dia dels ratllats.

Tot i això, i a les estrenes al tronc, el castell s'ha sabut lluitar fins a la descarregada. En la segona ronda ha arribat el 2de8 folrat, castell que també ha patit després del pas de l'enxaneta. Per cloure les rondes de castells han optat pel 4de8, un carro gros que s'ha desquadrat ràpidament mentre es col·locava l'acotxador i que ha acabat caient quedant-se únicament en intent.

Aquesta caiguda ha provocat que durant una bona estona s’hagi hagut d’aturar la diada per la marxa de l’ambulància i, com que no ha tornat, els Xiquets no han tingut l’oportunitat de repetir una estructura per marxar de la cita amb tres castells completats.

A plaça els han acompanyat els Nens del Vendrell que han pogut completar la clàssica de vuit: 2de7, 3de8 i 4de8.

Diada de gamma extra a Mataró
La diada més destacada del cap de setmana ha estat la de les Santes de Mataró on s’han pogut veure fins a quatre castells de gamma extra. El primer ha estat el 2de9 amb folre i manilles descarregat dels Minyons de Terrassa, que han seguit l’actuació amb el 4de9 amb folre, un 9de8 i un pilar de set amb folre.

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca han pogut descarregar, aquest cop sí, el 9de8 amb un enxaneta i el pilar de 8 amb folre i manilles, mentre que el 2de9 amb folre i manilles els hi ha quedat únicament en intent. Els verds també han descarregat el 3 i el 4de9 folrats. Finalment, els amfitrions, els Capgrossos de Mataró han completat la seva millor actuació castellera de les Santes de Mataró descarregant el 3 i el 4de9 folrats, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de set.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar