loader
menu

CIUTAT

Nou S.O.S dels empresaris del Port Esportiu per reviscolar l'espai abans del 2017

Sergi Casado Ciutat dilluns, 21 de juliol de 2014

El Port Esportiu de Tarragona necessita agafar embranzida. Fa anys que és víctima de l'oblit després d'una època de bonança i èxit desenfrenat. Qui més ho pateixen són els més de 50 propietaris de locals, agrupats en l'associació Aeport, que veuen com les seves inversions agafen pols i perden valor.

Sugereixen a l'Autoritat Portuària que demani l'ampliació de la concessió del Port, ara que el Consell de Ministres ha donat el llum verd

Fart d'estar amagats en un recinte que ha degenerat en cau, els empresaris d'aquest espai van aprofitar l'acte en què el Nàutic de Tarragona S.A. els va presentar el nou gerent Arturo Ortí (en substitució del regidor d'Hisenda, Pau Pérez) per traslladar algunes propostes per revitalitzar l'espai de cara a l'any 2017.

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Han creat una borsa de 6.700 metres quadrats, i que es posarà a disposició de l'Autoritat Portuària perquè hi miri de trobar una empresa interessada en fer un projecte engrescador.

L'ampliació de la concessió del Port, el punt clau

Però tot això passa perquè el Port de Tarragona ampliï el termini de concessió; una operació que ara és factible després que el Consell de Ministres va donar llum verd a l'ampliació de les concessions des dels 35 anys fins els 50.

"L'any 2017 aquesta zona hauria d'estar altre cop reviscolada i el Port s'ha de posar les piles", han explicat fonts dels empresaris del Port al Circ. Al Port de Tarragona, segons Aeport, dels 30 anys de concessió que té, només li'n queden 10 (expira el 2024), però amb l'ampliació fins els 50 anys, a Tarragona es guanyaria temps, fins el 2044 si s'obté l'ampliació. Suficient marge de maniobra i sobretot inversions. L'únic que van arrencar del president del Port, Josep Andreu, era que es volia instal·lar una manera de kilòmetre 0 per als runners.

Els empresaris també l'aplaudeixen, però asseguren que, ara per ara, "la clau és que s'ampliï la concessió". De fet, la mesura aprovada pel Govern del PP ha de "millorar la competitivitat" dels ports i els convertirà en "motor de l'activitat econòmica", segons va explicar la Ministra de Foment, Ana Pastor.

La borsa de metres quadrats farà que els locals de menys valor no es quedin al marge i tots puguin ser partícips dels guanys. Els empresaris ja temps que mantenen contactes, tant amb l'Autoritat Portuària, com amb altres empreses i operadors que estarien interessats en aixecar el Port Esportiu tarragoní.

A més, insisteixen que si Tarragona organitza els Jocs del Mediterrani necessita endreçar la zona del Port Esportiu de manera obligada.

També demanen que el projecte per construir un passera que connecti amb la platja sigui una realitat. "Fa dos anys i mig que demanem a l'Autoritat Portuària que actuï", han indicat fonts d'Aeport.

L'Autoritat Portuària ha assegurat que qui ha de demanar formalment l'ampliació de la concessió al Ministeri de Foment no són ells, sinó el Nàutic de Tarragona, S.A., concessionària del Port Esportiu, malgrat que l'accionista majoritari de Nàutic S.A. és la mateixa Autoritat Portuària.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar