loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Pla de la Seu continua tenint grada de luxe, però perillosa

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 23 de juliol de 2014

Nova diada castellera per als turistes a Tarragona, i altre cop, la imatge de la gran bastida que envolta l'edifici de Ca L'Ardiaca, al Pla de la Seu, com si es tractés d'una graderia provisional. Molta més gent que en l'anterior diada, a principis de juliol, i que va fer que el grup municipal de CiU denunciés el perill que això suposa.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

L'Ajuntament és conscient que la gran estructura metàl·lica que presideix el Pla de la Seu suposa un risc per a les persones, i per això s'està treballant per minimitzar el problema. El consistori tarragoní treballa amb dues hipòtesis: o bé cobrir la bastida amb una gran lona, o bé aplicar altres mesures correctores.

L'opció de la lona és a més llarg termini perquè segons van explicar fonts municipals al Circ s'estan buscant espònsors, juntament amb l'empresa propietària de l'edifici que ajudin a finançar els més de 15.000 euros que costa tapar tota la ferralla. L'altra, més ràpida, consistiria en aplicar les recomanacions de Protecció Civil. L'Ajuntament és a l'espera dels informes que han d'ajudar a controlar l'espai quan se celebren actes multitudinaris, i pel que s'ha pogut comprovar, encara no els han rebut.

Tal com s'observa en les imatges cedides per un lector, la diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets del Serrallo ha comptat amb graderies supletòries, i que han ajudat a que els turistes tinguessin millor visió de les construccions castelleres.

Fins i tot, alguns fotògrafs han desafiat les altures per tenir el millor punt per captar les seves instantànies. Sant Magí és just a la cantonada i calen solucions immediates.

La diada

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet el 3d7, 4d7, 9d6, pilar de 5 i pilar de 4 caminant, mentre que els Xiquets del Serrallo han completat el 3d6, el 4d6, 4d6 amb agulla i 2 pilars de 4.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar