loader
menu

CIUTAT

La Plataforma NitsQ, premiada per les bones pràctiques en l'àmbit de la prevenció

El Circ Ciutat dilluns, 28 de juliol de 2014

La Plataforma NitsQ i el Komando NitsQ han rebut el primer premi de bones pràctiques en l’àmbit de la prevenció comunitària que atorga la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Plan Nacional Sobre Drogas en el marc de la “5ª convocatòria de bones pràctiques en drogodependències”.

El Komando NitsQ. / Ajuntament de TGN

Desde la seva posada en marxa, el projecte NitsQ ha estat exemple de bones pràctiques a París i Basilea. El guardó atorgat per la FEMP i el Plan Nacional sobre Droges en destaca:

- La metodologia participativa
- L’enfortiment de la comunitat, ja que qui té el problema esdevé part de la solució
- La sostenibilitat, funciona de manera continuada des de l’any 2008
- La innovació: el caràcter itinerant i la manera lúdica i teatralitzada del grup Komando Nits Q per tal d’apropar-se als joves, oferint-los el Kit dels plaers
- La possibilitat de transferència, el grup Komando ha fet diverses sessions informatives a varis municipis que s’han interessat per aquesta manera d’intervenir en contexts d’oci nocturn.

El Servei de Prevenció en l’àmbit de drogues i sexualitat de l’Ajuntament de Tarragona, que és qui coordina els projectes, considera que aquest premi pot encoratjar a d’altres joves a formar part de Komando Nits Q: “Ara hi ha 15 membres, però sempre són benvinguts nous perfils i joves disposats a cedir un espai del seu temps de lleure per ajudar a d’altes joves a gestionar millor els plaers a la nit”

La Convocatòria de Bones Pràctiques en Drogodependències va ser creada com una experiència per identificar i divulgar els continguts de programes preventius implementats per les entitats locals, després d’un procés de selecció entre el conjunt d’actuacions presentades a concurs d’arreu de l’estat espanyol.

Aquestes iniciatives contribueixen a l’intercanvi d’informació entre professionals i personal tècnic municipal, i en aquest sentit, permeten millorar la qualitat de les intervencions que es duen a terme, transmetent el coneixement de noves estratègies que han aconseguit un impacte positiu entre la població en general, o ben dirigides cap a un sector determinat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar