loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament dóna 10 dies als propietaris de Ca L'Ardiaca perquè millorin la seguretat de la bastida

Sergi Casado Cultura i patrimoni dilluns, 28 de juliol de 2014

Les festes de Sant Magí són just a la cantonada i l'Ajuntament de Tarragona no vol que es repeteixin les imatges de gent enfilada a la bastida que envolta l'edifici de Ca L'Ardiaca. Per això, el consistori ha enviat un requeriment al grup Artal, el propietari de l'immonl, perquè faci via i instal·li una tanca perimetral que impedeixi l'accés de la gent.

Una imatge de la bastida de Ca L'Ardiaca durant una diada castellera de la setmana passada. / circdetarragona.com

La fòrmula emprada és un decret de l'àrea de Disciplina Urbanística, depenent de Llicències, a través del qual es dóna un termini de 10 dies perquè munti la tanca i, a continuació cobreixi la bastid, o bé amb una xarxa o amb una lona.

La regidora de Llicències, Victòria Pelegrín, ha explicat al Circ que ja ho han comunicat a la propietat, tot i que els 10 dies comptaran a partir de que el grup Artal rebi la notificació de les mesures que li ordena aplicar l'Ajuntament. Per Sant Magí hi haurà moltes activitats, no només al Pla de la Seu, sinó també a tota la Part Alta, i això ajuda a explicar la celeritat de la mesura.

El decret s'ha elaborat després de valorar els informes de Protecció Civil, que és l'òrgan que ha apuntat quines haurien de ser les mesures a prendre. Pelegrín ha recordat que des de l'Ajuntament també fa setmanes que han detectat el mal ús de la bastida, després que, per exemple, el grup municipal de CiU fins i tot defensés una moció, fa uns mesos, per tapar la gran bastida del Pla de la Seu.

El que és realment urgent és obstaculitzar l'accés a la bastida, ja que l'actuació posterior (lona o xarxa) encara no està decidida. En aquest aspecte, la responsable de Llicències ha desmentit que l'Ajuntament contribueixi a pagar, ja sigui la lona o la xarxa. Sí ha assegurat que ajudaran el grup Artal a buscar espònsors, però de les arques municipals no sortirà ni un cèntim per aquesta despesa.

Atès l'alentiment amb què funciona la propietat de Ca L'Ardiaca, des del consistori s'ha afirmat que si, passats els 10 dies reglamentaris, no s'ha instal·lat cap tanca, ho faran ells, però de manera subsdiària. És a dir, avançant els diners, però passant la factura després a l'empresa.

En el decret l'Ajuntament també instarà el grup Artal a mantenir la higiene i la seguretat de l'espai públic que ocupa la bastida i tots els seus elements.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar