loader
menu

CIUTAT

Les angúnies econòmiques i les traves de CiU i PP obliguen a aparcar la reforma del Mercat de TGN

Sergi Casado Ciutat dimecres, 30 de juliol de 2014

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit prioritzar les obres de l’entorn del Mercat Central i aparcar, de moment, la reforma de l'interior de l'edifici modernista.

Circdetarragona.com

L'anunci l'han fet la portaveu municipal, Begoña Floría, i la presidenta de l'empresa de mercats, Patrícia Anton, arran de la frenada en sec al projecte que va suposar la negativa de CiU i del PP, durant el plenari del 18 de juliol, a obrir el concurs perquè s'instal·li un supermercat a la segona planta. "Ens havíem posat d'acord, però van canviar de parer la nit anterior", ha retret Floría.

En aquest sentit, es preveu que la urbanització dels carrers Colom, Reding i Governador Gonzàlez fins la cruïlla de la plaça Corsini estiguin llestos per la campanya de Nadal.

“Encara que la part interna del Mercat Central està pràcticament acabada, de fet al 85% de la seva execució, el bloqueig que va fer l’oposició al darrer plenari no permetent que es licités la superfície comercial compromet greument la finalització de les obres. Per la qual cosa, hem decidit invertir les prioritats i acabar les obres de l’entorn perquè, veïns i comerciants, no pateixin més les obres. El context actual ens demana prendre decisions”, ha explicat la portaveu del govern.

L'obra del mercat té importants problemes de finançament. D'una banda, perquè no arriben els 8 milions promesos pel govern central (ho va fer la ministra socialista Carme Chacón i el PP se n'ha desentès) i perquè sense el supermercat de mitjana superfície (1.500 m2) les arques municipals deixen de percebre els 6,1 milions d'euros que suposa l'adjudicació de l'obra. I un 30 per cent d'aquesta quantitat ja hauria arribat a Espimsa en el moment de l'adjudicació.

D'aquesta manera, l'objectiu ara és tenir enllestit la urbanització de l'entorn del mercat per Nadal i que els busos puguin tornar a fer parada a Colom al gener. Per tal d'abatir-ne els costos es buscaran materials i acabats més econòmics.

Per la seva part, la presidenta d’Espimsa Patrícia Anton ha afegit que –en paral·lel- se seguirà treballant per desbloquejar el finançament que permeti acabar l’edifici del Mercat Central. “Quan es resolgui el tema econòmic continuarem. De fet –ha afegit Patrícia Anton- ja estem acabant la coberta exterior”.

9 milions d'euros pendents

Per tot això, des de l'equip de govern s'insisteix que, pel que fa al mercat, l'equip de govern "ja no té la responsabilitat. També és de CiU i del PP". Floría ha acusat nacionalistes i populars de "voler crear desgast a l'equip de govern de Ballesteros". Per tal d'informar veïns, comerciants i paradistes, l'alcalde ha enviat una carta a tots ells en la qual els explica els canvis que s'han hagut d'adoptar en l'obra. (podeu llegir la carta en el document adjunt)

L'equip de govern del PSC ha explicat que ara mateix hi ha 9 milions d'euros pendents, però han recordat que si el govern central hagués complert (8ME) i si s'hagués adjudicat l'obra del supermercat (6,1ME) la factura s'hauria pogut pagar sense problemes. A més, Floría ha afirmat que a aquestes dues quantitats que no arriben, caldria sumar els 3ME que l'Ajuntament injectarà a Espimsa i els 1,8ME procedents de les concessions als paradistes.


Documents

Carta de Ballesteros Mercat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar