loader
menu

CIUTAT

Detenen a TGN un estafador que oferia recanvis de cotxe per internet, però després no els entregava

El Circ Ciutat dimecres, 30 de juliol de 2014

Agents de la Policia Nacional han detingut a Tarragona a un conegut estafador de la demarcació que oferia recanvis d'automòbils a través d'Internet, però que, previ cobrament, després no remetia als compradors.

Foto: Policia Nacional

S'han presentat fins a 73 denúncies en diferents províncies de l'estat que li havien suposat un benefici d'uns 100.000 euros en l'últim any i mig. Els diners que li ingressaven les víctimes dels enganys era transferit automàticament a unes altres persones, i fins i tot alguna a nom de la seva companya sentimental.

El procediment emprat pel detingut era sempre el mateix. En una coneguda web de compra-venda inseria anuncis oferint peces de vehicles de diferents marques i models, incloent fotografies, nom i telèfon de contacte. Quan aconseguia l'acord, l'interessat havia d'ingressar els diners en un compte bancari i ell, posteriorment, els remetria comandes mitjançant paqueteria.

Comptes en deu entitats bancàries

Un total de 73 denúncies en dependències de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de diferents províncies (Sevilla, Valladolid, Lugo, Segòvia, Lleó, Albacete, Guadalajara, Vitòria, entre altres), van permetre als investigadors conèixer el modus operandi de l'estafador.

Per intentar eludi l'acció de la justícia, el detingut havia obert diversos comptes bancaris, en els quals les víctimes ingressaven els diners acordats. Els comentaris dels internautes en diferents fòrums provocaven que el compte anés canviant, fins a un total de deu entitats bancàries diferents d'arreu de la demarcació de TGN.

100.000 euros estafats

Durant l'últim any i mig l'estafador hauria obtingut uns beneficis de 100.000 euros emprant aquest mètode. Els detinguts, als quals se'ls imputen delictes de pressumpta estafa, falsificació documental, amenaces i reclamacions judicials vàries, ja han passat a disposició judicial.

La recerca ha estat realitzada per agents del Grup de Delinqüència Econòmica i Financera de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar