loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Arriba Sant Magí, la festa de l'aigua i de les entitats de TGN

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 31 de juliol de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat el programa d'actes de les festes de Sant Magí. Com ve essent ja habitual, la festa de l'aigua tornarà a estar monopolitzada per les entitats, els autèntics protagonistes de la festa major petita de la ciutat. A mode d'exemple, una única associació, La IMAGInada, organitzarà gairebé la meitat dels actes que composen el programa des del 14 fins el 19 d'agost. Ho farà als Jardins del Camp de Mart.

Una imatge del cartell, obra de la dissenyadora Mar Borrajo. /Ajuntament de TGN

Font: tarragona.cat

La Sindriada, des que duu el segell de La Pipel Entertainment ha guanyat en dinamisme, vistositat i espectacularitat. Per això, enguany durarà tres dies, del 14 al 16, es traslladarà a la Plaça del Rei i oferirà noves propostes i iniciatives impactants i per a tots els públics, com la Watermelon Pool. , Per primer cop, tots els tarragonins i tarragonines poden votar diferents personatges de la ciutat perquè es llencin a la piscina. També hi haurà el Vermut de la Sindriada i la Guerra de l’Aigua.

El Festival de l'Associació de Músics de Tarragona (Amt) arribarà a la seva quinzena edició i com sempre, la Baixada de l'aigua des de la Brufaganya i la cercavila fins al portal del Carro, la diada castellera de Sant Magí, la Revetlla remullada, la Parrillada Electrònica del carrer Sant Llorenç i la processó del patró, entre d'altres, basteixen el programa d'actes, format per més de 200 propostes.

Els actes tradicionals més destacats seran la Trobada de Gegants i Nanos, organitzada per la Colla Gegantera del Passeig Torroja i el Club Maginet, i la Mostra de Balls de Gitanes. Al marge, els concerts del Festival d'Estiu ETC que ja es van anunciar fa mesos.

L'Ajuntament hi destinarà una partida de 80.000 euros; una quantitat que no va cap a les entitats, com ha explicat la regidora de festes, Begoña Floría, sinó per a diferents despeses que assumeixen les arques municipals, com el caixet de les orquestres, la comunicació, el Seguici Popular, la infraestructura i els generadors d'energia per als diferents actes.

Precisament, l'associació la IMAGInada organitza quasi la meitat dels actes de Sant Magí, i per això, ells mateixos han elaborat un programa d'actes i un cartell propi. Per tal de sufragar aquestes i altres despeses en infraestructura, l'entitat va obrir un procés de micromecenatge per recaptar uns 4.000 euros, però no ho van aconseguir.

Per això, durant l'acte de presentació a l'Ajuntament, han fet una crida perquè es facin aportacions econòmiques voluntàries. Curiosament, el logo de la Imaginada no apareix a la contraportada del programa d'actes, malgrat que és l'entitat que més aporta a Sant Magí.

Si voleu tenir tot el programa de Sant Magí al mòbil, descarregueu-vos, de franc, l'app de Circdelacultura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar