loader
menu

CIUTAT

La CUP proposa fer la ruta de les desgràcies de TGN

El Circ Ciutat dijous, 31 de juliol de 2014

La CUP de Tarragona, amb la col·laboració de l'editorial Lo Diable Gros, organitza aquest divendres, dia 1 d'agost, a les 7 del vespre, una ruta urbana pels diversos indrets de la ciutat que han caigut en desgràcia els darrers anys. Aquesta ruta, que recorrerà els llocs més destacats del centre de la ciutat, tindrà com a punt de partida l'antic Banc d'Espanya i pretén incidir en instal·lacions, infraestructures, solars i edificis públics destacats que l'administració té desaprofitats, abandonats o mal gestionats.

L'antic edifici de la Guàrdia Civil, abandonat i en desús. / circdetarragona.com

Un exemple de la gestió d'espais és el Mercat Central: Inaugurat el 1915, és obra de l’arquitecte Josep M. Pujol. Després d’anys de parlar de remodelar-lo, l’abril del 2007 s’inicia la instal·lació d’una carpa provisional per acollir les parades del mercat mentre durin les obres. La carpa té un cost de 3,2 milions d’euros.

En el projecte es preveu una despesa que pujaria fins a 17 milions d’euros i dos anys de durada. El projecte, però, es va modificant, igual que el cost i la durada de les obres. Finalment, es concreta que tindrà un cost de 30 milions, els quals vuit vindran finançats pel Govern.

Aquest darrer projecte preveu una planta on ubicar les parades, una altra per a gran zona comercial i dos soterranis que serviran d’aparcament. Després de set anys, els vuit milions promesos per l’Estat no arriben, les dues places d’aparcament no s’han fet i els paradistes continuen al mercat provisional.

La ruta, que essencialment recorrerà la Rambla Nova i la Part Alta, finalitzarà al Casal Popular Sageta de Foc, situat al carrer de la Nau.


Documents

Mapa grans Rutes TGN_CUP


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar