loader
menu

Nous retrets de l'equip del govern del PSC a CIU i a PP per l'obra del Mercat

El Circ dijous, 31 de juliol de 2014

Arran de la informació que va donar ahir l'equip de govern respecte les obres del Mercat Municipal de Tarragona, han aparegut publicades en el dia d'avui, respostes de l'oposició i d'altres davant les quals, la portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, vol manifestar el següent:

“ Primer: El rebuig de l'oposició a la licitació del supermercat en cap cas respon a una voluntat de preservar la legalitat, el que s’ha dit és rotundament fals. Tal i com es va explicar en el Ple de l'Ajuntament en què es va debatre aquest tema, tot és administrativament i jurídicament correcte i no existeix cap inconvenient ni limitació legal per aprovar el plec de licitació del supermercat amb anterioritat al reglament de funcionament del Mercat.

Foto: circdetarragona.com

En concret, no existeix cap disposició que indiqui que l'ordre d'aprovació hagi de ser, en primer lloc, el reglament i en segon lloc, la licitació. És més, la proposta de licitació comptava amb els preceptius informes d'intervenció i de secretaria general, que són els responsables de vetllar per la legalitat de les actuacions municipals.

Per tant, l'oposició, PP i CiU, que varen votar en contra, no pot adduir aquesta raó perquè és faltar a la veritat. El seu vot contrari no pretén doncs, el respecte a la legalitat, que no es vulnera, ni a la transparència, que tampoc es vulnera, sinó que el que busca l'oposició és impedir que les obres puguin continuar endavant, malgrat els perjudicis que això ocasiona per a la ciutat.”


“Segon: El finançament estava garantit i les dificultats econòmiques actuals no són causa d'improvisació del govern Ballesteros. En el finançament es comptava amb els 6,1 ME de l’adjudicació de la gran superfície, un cop CiU i PP ho bloquegen, el Govern no pot executar la solució prevista.

Per tant, qui diu que el govern ha fallat, enganya la ciutadania perquè sap perfectament que si el PP no hagués bloquejat el pagament de 8 milions d'euros no hagués calgut buscar altres fonts de finançaments i, en segon lloc, si des del PP i CiU no s'hagués impedit la licitació del supermercat, no seria necessari emprar recursos que ara s’estan emprant en el finançament de l’obra.

L'equip de Govern està fent un esforç en el finançament d'aquestes obres i està demostrant que, malgrat les dificultats, disposa del finançament necessari. El bloqueig dels 6,1ME de la gran superfície és el bloqueig del finançament previst.”

“Tercer: Davant d’aquesta situació, el govern prioritzarà la urbanització de l'entorn i les obres de l'interior, a les quals només els queda un 15 per cent, es continuaran a mesura que el finançament ho permeti.
En tot cas, el govern garanteix que malgrat tots els entrebancs i els pals a les rodes que s'estan posant a aquesta obra, aquesta finalitzarà amb èxit i es posarà al servei dels ciutadans, que són els que ens importen.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar