loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan la millor diada de la seva història a la Fatarella

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 03 d'agost de 2014

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau són uns fixes de la festa major de la Fatarella i cada estiu, tot i actuar-hi sols, en aquella plaça acostumen a deixar-hi uns grans registres. Aquesta vegada, però, han volgut anar més enllà i han acabat completant-hi la millor diada de la seva història.

5de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella (Foto: Bego García)

2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella (Foto: Bego García)

4de7a (c) dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella (Foto: Bego García)

PIlar de 6 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella (Foto: Bego García)

A la primera ronda els verds han optat pel 5de7, un castell que aquesta temporada van començar a fer a principis de maig i que a aquestes alçades tenen més que dominat. A la segona ronda ha arribat el torn del 2de7, el primer de l’any, que, segons paraules del seu cap de colla, Jordi Gaya, “ha sortit molt més bé del que ens esperàvem”. Aquesta temporada aquest castell presenta alguns canvis en els pisos més elevats per tal d’anar fent que l’estructura sigui el més lleugera possible.

El 4de7 amb el pilar ha estat el castell escollit per a la tercera ronda, l’única estructura de la tarda que només han pogut carregar i és que quan s’estava començant a descarregar l’espadat aquest s’ha trencat. Finalment, els verds han tornat a portar a plaça la seva gran estrena d’aquesta temporada, el pilar de sis, que tot i que l’han hagut de treballar una mica més que el de la setmana passada a La Pineda, també l’han pogut descarregar.

Els de Sant Pere i Sant Pau han tancat així la que ha estat fins al moment la millor diada de la seva història, però tenint en compte l’evolució de la colla aquesta temporada, tot fa pensar que aquest registre es podrà superar ben aviat. Davant la possibilitat de portar el carro gros a la plaça de les Cols per Sant Magí, Gaya es mostrava una mica escèptic i tot i assegurar que no està descartat del tot perquè “la colla té la moral pels núvols, no el tenim del tot segur perquè encara hi hem d’acabar d’arreglar alguns detalls importants”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar