loader
menu

CIUTAT

El buc de l'Armada Espanyola 'Relámpago' fa una escala 'llampec' a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 05 d'agost de 2014

El Port de Tarragona acollirà durant unes hores un vaixell de l'Armada Espanyola. Es tracta del Buc d'Acció Marítima (BAM) ‘Relámpago’, que actualment es troba en trànsit de retorn a la seva base a Las Palmas, i que farà una petita aturada a Tarragona el dimecres 6 d'agost perquè la seva tripulacio pugui descansar després de més de mig any en alta mar.

El Buc d'Acció Marítima Relámpago. /rojoygualda.wordpress.com

El 'Relámpago' estarà fondejat davant del Moll de Costa només durant unes hores, després d'haver estat participant gairebé durant sis mesos en l'operació "Atalanta" de la Unió Europea, contra la pirateria en aigües de l'oceà Índic.

El buc de l'Armada ha participat, a més en l'operació de l'OTAN "Activi Endeavour" de lluita contra el terrorisme en el Mediterrani.

El ‘Relámpago’ es va fer a la mar des de la seva base a Las Palmas el passat 23 de febrer i ha estat durant tot aquest temps desplegat dins de l'operació contra la pirateria. Aquesta és la primera vegada, des de llavors, en la qual la seva tripulació, formada per 70 homes i dones, té l'oportunitat de visitar un port de l'estat espanyol.

Els BAM

El BAM, del qual hi ha quatre models, és l'exponent d'una nova generació d'embarcacions de l'Armada Espanyola cridats a substituir als tradicionals patrullers en missions de control del litoral i de la zona econòmica exclusiva (ZEE) espanyola en aigües peninsulars i insulars.

El BAM, a més, són la resposta espanyola al concepte de buc de combat litoral LCS, (Littoral Combat Ship), de la flota dels Estats Units, concebut com una plataforma modular polivalent i de cost d'operació reduït capaç de desenvolupar missions molt diverses.

Aquests bucs són de disseny i construcció espanyola, per les drassanes públiques espanyoles Navantia, qui, a més, també és l'empresa responsable dels programes de modernització en curs de l'Armada Espanyola.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar