loader
menu

CIUTAT

La Generalitat es fa seva la segona planta de l'Escola Oficial d'Idiomes

El Circ Ciutat dimecres, 06 d'agost de 2014

Ferma en la seva decisió d'ocupar la segona planta de l'edifici de la Chartreuse, la Generalitat ha adjudicat l'obra perquè s'hi traslladin els Serveis Territorials de l'Agència Tributària de Catalunya. El projecte, pressupostat en 242.000 euros, preveu que cap a finals d'any dins de la Chartreuse convisquin estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) i els funcionaris de la Generalitat.

Una imatge de la planta superior de l'edifici de la Chartreuse, que passarà a ser ocupat per l'Agència Tributària. / circdetarragona.com

L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Serveis, Obres i Manteniment S.L. D'aquesta manera la Generalitat abandonarà l'espai que ara mateix ocupa en règim de lloguer al carrer Pau Casals.

Tot i que el mateix Delegat del Govern, Quim Nin, sempre ha manifestat que des del primer moment ja van avisar de que la segona planta no seria per a l'EOI, no només els estudiants i tota la comunitat educativa, sinó tot l'Ajuntament també han mostrat el seu rebuig i han defensat que la Chartreuse sigui només per a l'Escola.

La comunitat educativa de l'EOI Tarragona ja ha enviat un comunicat en què assegura que l'adjudicació de l'obra de la sgeona planta "ens entristeix moltíssim".

Professors i estudiants lamenten que "un espai destinat a la biblioteca de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, amb llibres, pel·lícules, CD, revistes que contribueixen al coneixement de les llengües que s’imparteixen i que contextualitzen els móns diversos dels estudiants d’idiomes. Amb la decisió de la Generalitat, de gastar-se de les arques públiques pagades pels contribuents, 242.404 euros, entenem que l’interès per la Cultura va de baixa. Al seu entendre, val més prioritzar la delegació territorial de l’Agència Tributària amb seu a Tarragona".

També es pregunten si perdran l'entarimat de la sala d'actes i fins i tot la sala de professors. A més, es queixen que la Delegació del Govern no atengués els requeriments del Síndic de Greuges.

Per la seva banda, el PP de Tarragona ha acusat la Generalitat de "violentar la voluntat de l'Ajuntament" i també ha carregat contra la Delegació del Govern pel seu "abús de poder" i el seu "anti tarragonisme" en referència a l'antiga fàbrica de licors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar