loader
menu

CIUTAT

L'interior de la nova Escola Oficial d'Idiomes, pràcticament enllestit

Sergi Casado Ciutat dimecres, 23 de gener de 2013

La transformació de l'antiga fàbrica de licor Chartreuse en la nova Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona està pràcticament enllestida. Les obres a l'interior de l'edifici que es convertirà en l'EOI a partir del proper curs ja estan quasi acabades i tan sols falta que s'instal·li el mobiliari i es doni subministrament elèctric, com a grans tasques pendents. Els treballs de condicionament, però, únicament s'han limitat a l'edifici que albergarà l'escola d'idiomes, que és el que hi ha entrant al complex, a mà esquerra.

Imatge de l'interior de la nova EOI de Tarragona. / circdetarragona.com

Una imatge de la façana de l'edifici principal. / circdetarragona.com

Imatge de l'interior de la nova EOI de Tarragona. / circdetarragona.com

Imatge de l'interior de la nova EOI de Tarragona. / circdetarragona.com

Imatge de les obres de restauració de la façana de l'edifici dels alambins. / circdetarragona.com

El Circ us mostra algunes imatges de l'interior de la nova i flamant EOI. A la planta baixa hi haurà set aules, dues aules PG, els serveis, la secretaria, la direcció i despatxos. A la primera planta es disposen, a banda i banda del passadís, onze aules, una d'informàtica, dos laboratoris d'idiomes, tres despatxos de professorat i els serveis en contacte amb l'escala. En l'última, sota les encavallades, s'hi ubicaran la biblioteca, que tindrà una zona d'accés a internet i una altra destinada a l'estudi, a la qual es podrà accedir des de diferents punts. A la part central, a l'antiga capella, s'hi instal·larà la sala de professors i, a l'altra banda, al costat del vestíbul de planta, l'escala central i més serveis.

Tot el complex de la Chartreuse ocupa una superfície aproximada d'uns 9.000 m², dels quals prop de 6.000 es destinaran a la nova EOI, mentre que els 3.000 restants, de moment, “es dignificaran”, segons va apuntar, f, que també va dir que una de les opcions seria instal·lar-hi una llar d'infants.

D'altra banda, inicialment, el projecte també preveia el condicionament de l'edifici dels alambins, els tallers i cellers i el pati de la fàbrica de cara a una futura museïtzació. La falta de pressupost, però, ho han frenat. L'única actuació que s'ha dut a terme ha estat l'apuntalment del sostre de l'edifici dels alambins i la restauració de la façana.

Pel que fa al finançament, tal com va publicar El Circ fa uns dies, hi ha més complicacions, tot i que l'@Ajuntament de Tarragona, a través de l'empresa municipal d'Habitatge, fa mans i mànigues per trobar la millor fòrmula d'entesa amb la @Generalitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar