loader
menu

CIUTAT

TGN refresca la memòria a ADIF perquè atengui les peticions pel Tercer Fil

El Circ Ciutat divendres, 08 d'agost de 2014

Davant el silenci d’ADIF a les peticions de l’Ajuntament per conèixer i concretar el pas del tercer fil per la ciutat, el tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo, ha anunciat que ha enviat una carta a la Ministra de Foment, Ana Pastor, instant-la a facilitar la informació i conèixer la postura del govern central davant les peticions de mínims que realitza la ciutat. Castillo ha explicat “Tarragona sap que és necessari el pas del Tercer Fil per la ciutat, sempre i quan se’n garanteixi la seva provisionalitat i es tinguin en compte les demandes de mínims que hem fet per reduir-ne el seu impacte”. I ha afegit: “ens sentim oblidats i maltractats pel Ministeri i ADIF”.

El responsable de Territori ha recordat que les peticions van encaminades a millorar el transport de viatgers i minimitzar l’impacte del pas de mercaderies per la trama urbana: “volem que la construcció del tercer carril suposi una millora també en el transport de viatgers i es guanyi en comoditat, seguretat i qualitat”(veure doc. adjunt). En aquest sentit, ha criticat també la falta d’informació sobre la 2a fase de les obres de l’estació que “sembla que s’ajorna sense dates d’execució previstes, però no ens ho ha comunicat ningú de manera oficial”.

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Les propostes de l'Ajuntament

1. Connexió amb la línia d’alta velocitat a l’Arboç

Millora que aporta: Recuperació i millora del transport de viatgers, d’acord amb la importància de Tarragona com a capital de província i al volum actual de venda de bitllets.

Això no només impedeix que Tarragona perdi trens de llarg recorregut, sinó que també possibilita que des de la línia d’alta velocitat entrin trens d’ample europeu a l’estació de Tarragona.

2. Passarel·les urbanes

Millora que aporta: Reducció de l’efecte barrera i integració urbana. Uneix la ciutat a la platja del Miracle.

3. Modificació d’andanes

Millora que aporta: Supressió de les barreres arquitectòniques i de la perillositat de les andanes a l’actual estació de Tarragona.

4. Reducció del nombre de vies de l’estació

Millora que aporta: És imprescindible per eixamplar la zona d’andanes i col·locar-hi ascensors i elements que permetin la mobilitat sense barreres.

5. Suprimir l’apartat de trens davant la façana marítima

Millora que aporta: Evita l’impacte negatiu que suposaria la visualització de l’apartat de mercaderies a la façana marítima

6. Barreres acústiques

Millora que aporta: Mesures de reducció de l’impacte acústic en algunes zones amb població.

7. Barreres visuals

Millora que aporta: Mesures de reducció de l’impacte visual, per exemple, en la zona de l’amfiteatre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar