loader
menu

CIUTAT

Un web de grans falsedats publica que el PP vol traslladar el braç de Santa Tecla a Madrid per lluitar contra un virus

Sergi Casado Ciutat dissabte, 09 d'agost de 2014

Es creurien que el govern del PP decidís encomanar-se als poders miraculosos del braç incorrupte de Santa Tecla per frenar l'avenç del virus de l'Èbola? Això és el que publica el web etcnoticias, un portal de "noticias falsas realmente verdaderas". El titular ja és prou explícit: "El Gobierno traslada el brazo de Santa Tecla a Madrid para que nos proteja del Ébola".

Foto:etcnoticias

La notícia explica que un avió de les Forces Armades de l'exèrcit espanyol estaria a punt per desplaçar-se fins a Tarragona a recollir la relíquia, i traslladar-la fins a l'hospital Carlos III de Madrid.

Aquest web de falsedats es permet, fins i tot, mencionar la Ministra Mato i atribuir-li unes declaracions, en les quals assegura que "qualsevol precaució és poca, i ara, amb el braç de Santa Tecla custodiant la porta de l'hospital, el virus no podrà sortir sense ser advertit i assenyalat pel didet de la santa i destruït a base de pietoses oracions".

També inventen unes declaracions del portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, que insisteix que "si existís el més mínim risc de propagació del virus, no hauríem sigut l'únic govern que s'emporta l'Évola voluntàriament al seu país".

Que quedi clar. La notícia és falsa, ja que, per exemple, una altra notícia de les més llegides de l'esmentat web de falsedats és que la Infanta Leonor ha comprat el quiosc de xuxes del seu col·legi, o que s'ha localitzat un Círculo de Podemos en un brik de llet, entre d'altres.

Avui dia ja res no és impossible, i per exemple, el mateix web inclou un apartat de notícies reals, però que podrien acaparar la portada principal. La que hi llueix ara és la del braç de la patrona de Tarragona. Però és una falsa alarma. La relíquia continua al seu lloc i només es mourà per la Festa Major.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar