loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Cap de setmana de transició per a les colles tarragonines

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 10 d'agost de 2014

Amb la mirada posada ja en la diada de la festa major de Sant Magí, les quatre colles tarragonines han afrontat un cap de setmana que els hi ha servit per continuar rodant castells bàsics i seguir fent proves de cara a la gran jornada que es preveu pel proper dia 19.

3de9f de la Colla Jove a Llorenç del Penedès (Foto: Neus Baena)

3de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau al Pont de Suert (Foto: Bego Garcia)

2de8f dels Xiquets de Tarragona als Pallaresos (Foto: Paula Arbeloa)

Prova de 2de9fm dels Xiquets de Tarragona (Foto: Laia Díaz)

Els primers en actuar van ser els Xiquets del Serrallo que, després d’haver pogut fer els primers assajos en el seu nou local provisional ubicat a l’Estació Marítima, aquest dissabte al matí van actuar a La Figuera on van descarregar un 5de6, un 4de6 amb el pilar i un 4de6 net, que va ser una prova dels pisos superiors del 4de8 que els del barri mariner estan preparant.

D’altra banda, aquest diumenge al matí els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s’han desplaçat fins al Pont de Suert on han actuat en solitari i on han completat la clàssica de set, amb el 3de7, el 4de7 i el 2de6, i també han descarregat un 7de6.

Ensopegada de la Jove amb el 2de8
També aquest diumenge al matí, la Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha deixat veure en la tradicional diada de Llorenç del Penedès on els del Cós del Bou han obert l’actuació descarregant el seu novè 3de9 folrat del curs. L’estructura s’ha hagut de treballar una mica més del que és habitual a la descarregada, una circumstància a la que el cap de colla dels liles, Carles Ribas, treu importància ja que assegura que “amb els 3de9 que hem estat fent fins ara tenim marge de maniobra per haver-lo de treballar algun dia”.

Ara bé, el 2de8 amb folre se’ls hi ha travessat. El castell només s’ha pogut carregar ja que quan l’acotxadora començava a baixar una forta rebrincada dels pisos més baixos l’ha fer anar avall. Ribas assegura que tot ha estat una qüestió de nervis, de fet remarca que “tal i com ha pujat tenia la sensació que potser ni el carregàvem, tot i això a l’assaig les proves van bé i tot i que a ningú li agrada sortir d’una plaça amb una caiguda, l’important és que ningú a pres mal i que tenim el problema localitzat: tot és qüestió de nervis”.

A la tercera ronda els del Cós del Bou han afrontat un 5de8 que no els hi ha donat cap problema i que, si tot continua igual, aviat ha de guanyar un pis més. El que si que els ha fet patir una mica ha estat el pilar de sis, que s’ha bolcat endavant, però finalment s’ha pogut acabar descarregant.

Aquesta setmana la Jove té a l’agenda les cites de les festes del Cós del Bou i de La Canonja on, segons Ribas, "portarem proves de castells de vuit i de la gamma alta de vuit per seguir rodant castellers i afrontar amb garanties la resta de diades que ens vénen a partir de Sant Magí”.

Prova de 2de9fm matalasser als Pallaresos
Per últim, els Xiquets de Tarragona han actuat la tarda de diumenge a la festa major dels Pallaresos, on han compartit plaça amb els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla. Els matalassers han obert la diada amb un 4de8 una mica tremolós, mentre que a la segona ronda ha arribat el 2de8 folrat, una estructura en què el folre ha hagut de treballar de valent ja que el pis de terços havia perdut força les mides.

A la tercera ronda, els del carrer Santa Anna han hagut de desmuntar un intent de 3de8, que s’ha decidit tirar avall després d’una forta rebrincada quan es començava a col·locar el pom de dalt, un castell que han acabat descarregant en el segon intent.

Un cop acabada l’actuació els matalassers han volgut fer una prova de 2de9 amb folre i manilles, un castell que estan treballant intensament per intentar portar-lo a la Plaça de les Cols el proper 19 d’agost. Després d’un primer intent en què s’havia col·locat únicament el folre i les manilles, els Xiquets han acabat muntant l’estructura fins al pis de sisens.

Roger Peiró, cap de colla dels Xiquets, explicava un cop acabada la jornada que ja en el 2de8 amb folre “havíem incorporat molts canvis de cara al 2de9 i això potser ens ha fet que el castell no hagi acabat d’estar just, però no ens ha caigut”. Pel que fa al 2de9, Peiró no ha volgut aventurar-se a donar una data definitiva, tot i que ha remarcat que “el que hem aprés en un mes no ho esperàvem, però necessitem el gruix de les ocasions grans, per això cridem a la colla perquè vingui a assajar aquest dies perquè la nostra il·lusió és arribar per Sant Magí, però ha de tenir garanties per tirar-lo i això ho dirà la colla”.

El proper cap de setmana els Xiquets actuaran a la festa major del barri de Ferran.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar