loader
menu

CIUTAT

Les rehabilitacions d'edificis tornaran a tenir subvenció després de tres anys

El Circ Ciutat dilluns, 11 d'agost de 2014

Després de tres anys sense subvencions per realitzar obres de rehabilitació als edificis d’habitatges, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha anunciat que hi haurà de nou ajudes per aquest concepte. L’administració ja ho ha comunicat als col·lectius professionals implicats i entre ells al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, el COAATT.

Una imatge de la casa esfondrada al carrer Cavallers. / cedida

El proper dia 1 de setembre s’obrirà la convocatòria per a tots els propietaris interessats en aconseguir alguna de les subvencions que seran sempre per al finançament de les obres de rehabilitació dels elements comuns dels edificis d’habitatges destinades a la seva conservació i també per a la millora de la qualitat i sostenibilitat o per dur a terme accions vinculades a l’accessibilitat.

A les ajudes hi poden accedir tant les comunitats de propietaris com els propietaris únics d’edificis d’habitatges. Aquesta primera convocatòria finalitzarà el 15 d’octubre i cal destacar que no tindrà concurrència competitiva de manera que totes les propostes presentades tindran la seva corresponent subvenció.

Un fet important a destacar és que només podran concórrer a aquesta convocatòria aquells edificis d’habitatges que tinguin una antiguitat anterior a l’any 1981 i que hagin passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), disposi del certificat d’eficiència energètica i de l’informe de les condicions d’accessibilitat que caldrà complimentar a través d’un formulari previ a la presentació de la petició de la subvenció.

Per aquest motiu, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona posa a disposició dels propietaris dels edificis d’habitatges i de les comunitats la seva experiència i als seus professionals.

Els aparelladors, com a tècnics de capçalera, són la figura indicada per ajudar a assessorar en la tramitació de la documentació, realitzar la ITE i la certificació als edificis que encara no la tinguin i dur a terme qualsevol de les intervencions i actuacions que es sol·licitin en la petició de subvenció. Per aconseguir més informació de les ajudes i dels serveis del COAATT és imprescindible visitar la web www.apatgn.org

Un cop concedida la subvenció, les obres hauran de començar en un termini màxim de sis mesos i duraran, com a molt, setze mesos. La quantia màxima de les ajudes serà del 35 per cent del total de l’actuació tot i que en casos d’obres per a la millora de l’accessibilitat, la subvenció podrà arribar al 50 per cent


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar