loader
menu

CIUTAT

Qui netejarà els Jardins del Camp de Mart per Sant Magí?

Sergi Casado Ciutat dimarts, 12 d'agost de 2014

Ara fa un any, Tarragona també estava a punt de viure la festa major de Sant Magí, però també estava a punt de veure com la brossa i les deixalles s'acumularien per tota la Part Alta, el ferum a orina faria claustrofòbics carrers i carrerons del nucli antic, i per si fos poc, la imatge dels Jardins del Camp de Mart conquerits per la brossa, ho acabaria d'arrodonir.

Foto: tarragona.cat

El Circ ha consultat l'Ajuntament de Tarragona per veure si ha previst un increment del servei de neteja per festes, tot i que l'any passat no els va semblar que la ciutat estigués bruta. Ho va reconèixer el regidor Joan Sanahujes.

Pel que fa al Camp de Mart, on La IMAGInada organitzarà del 14 al 17 d'agost més de la meitat dels actes del programa festiu, la neteja dels jardins i de tot el recinte serà responsabilitat d'ells mateixos. Almenys enguany els han avisat, cosa que l'any passat l'Ajuntament no va fer, obligant als voluntaris a fer hores extra per retirar les deixalles que s'acumulen durant tot el dia. Ara ja saben que els tocarà feina de més.

Per la seva banda, l'empresa concessionària de la recollida de brossa, Fomento, distribuïrà 20 contenidors, amb buidatge diari. Però res més. La neteja de tot l'espai anirà a càrrec dels organitzadors. També hi haurà instal·lats 7 WC químics, un d'adaptat i vuit urinaris més.

Però si la IMAGInada ja tenia coll avall que havia d'assumir la neteja del Camp de Mart, des del consistori tarragoní es va informar que ho faria la Brigada Municipal. Argumenten que "la neteja i salubritat del camp de Mart no és competència del departament de neteja pública de l’ajuntament, ja que està dins de l'objecte dels contractes de jardineria", i per això serà tasca de la Brigada Municipal.

El mateix Ajuntament admet que l'any passat, a darrera hora, es va fer un requeriment a Fomento perquè netegés el Camp de Mart, però recorda que no hi havia res previst.

Així, doncs, el dubte existeix. Hi haurà servei de neteja dels Jardins del Camp de Mart, tal com ha assegurat l'Ajuntament al Circ, o anirà a càrrec de l'associació La IMAGInada, l'entitat organitzadora de més de la meitat dels actes?

A més, si el consistori ja no paga les hores extres, quatre dels cinc dies de Sant Magí cauen en festiu, en cap de setmana o en pont. Això vol dir que la Brigada Municipal només el netejarà el dijous 14 i la resta se'n desentendran?

Pel que fa a la recollida de brossa dins del nucli antic, principalment, el consistori ha demanat a l'empresa FCC (adjudicatària del servei de la brossa per 18 ME a l'any) el programa d'actuació de cadascun dels seus equips per veure si segueixen els suggeriments que s'efectuen des de l'àrea de Cultura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar