loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Vols ser casteller per un dia? Vine al Passacarrer Casteller de Sant Magí

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 14 d'agost de 2014

Aquest dissabte dia 16 d’agost, a les 19.30 hores dins de les festes de Sant Magí, des de la plaça del Pallol es donarà el tret de sortida al ja tradicional Passacarrer Casteller organitzat per l’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC). Si voleu participar d’una experiència purament castellera i festiva, només us cal una camisa qualsevol i una faixa –si no en teniu, l’ACTAC us la deixa-.

Una imatge del Passacarrer Casteller de 2013. Foto: ACTAC

Sigueu castellers per un dia sense pertànyer a cap colla i busqueu el vostre lloc al castell. Els carrers de la Part Alta i les places més emblemàtiques de la ciutat seran testimonis directes de la quarta edició del Passacarrer Casteller. La Xaranga Tocabemolls posarà el to musical durant la cercavila. Un cop finalitzat el Passacarrer Casteller, tots plegats farem un pica-pica per acabar d’arrodonir la tarda. Un bon combinat de castells i festa!

Itinerari:
Portal del Roser, Salines, Sant Domènech, plaça de la Font, Portalet, Major, Abat, plaça Dames i Vells, carreró de Sant Magí, plaça de les Cols, Merceria, Les Coques, Sant Magí, Portal del Carro, Sant Llorenç, plaça del Fòrum.

A qui va dirigit?
L’ACTAC convida a tota la ciutat de Tarragona, i en concret a tots els que siguin aficionats als castells i que, per un motiu o altre no participen en les colles, o bé a castellers que vulguin gaudir d’una activitat castellera, puntual, sense rondes, presses, ni grans fites. En definitiva, convidem a tothom a participar d’una manera de bastir castells diferent a les exigències que demana una exhibició castellera moderna. Anem a pasar-ho bé!

Que és l’ACTAC?
L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC), es constitueix formalment en data 16 de novembre de 2010 fruit de la iniciativa per part d’un grup d’amics aficionats als castells, alguns d’ells en actiu en diverses colles, i d’altres que en algun moment han format part d’una colla.

Des d’un primer moment, i així queda reflectit en els seus estatuts, l’ACTAC neix amb la finalitat com associació de “el manteniment, divulgació i mostra de les activitats culturals i festives, al voltant del fet casteller Tarragoní.”

L’ACTAC es crea amb la voluntat de no interferir en el ric panorama casteller tarragoní i tant sols pretén complementar la festa dels castells, i centrar-se en la seva part més lúdica i més senzilla: la del plaer de fer castells en un ambient distés, sense fites que impliquin una gran dedicació, sense temporades, sense llargs calendaris d’assaig, sense frustracions,... Mostrant petites construccions fetes de la participació puntual de la gent.

L’ACTAC, volem deixar molt clar que no neix com un embrió del que en un futur podria ser una cinquena colla a Tarragona, ni tampoc pretén competir a plaça amb cap agrupació, ni es vol identificar ni simpatitzar amb cap colla castellera. És per aquest motiu que estatutàriament s’ha marcat el límit màxim d’alçada en les construccions que es podrien realitzar. Tampoc exhibeix cap color identificatori. Tant sols el mocador castelller i una faixa formen part de la nostra vestimenta.

L’ACTAC està formada per set amics, únics membres associats en l’actualitat. En les seves activitats pretenen convocar a amics i simpatitzants a participar-hi. No pretén formar part del seguici de la ciutat ni realitzar més activitats que les marcades o proposades per l’associació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar