loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Sant Roc de nou pisos

Laia Díaz Cultura i patrimoni divendres, 15 d'agost de 2014

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha actuat aquest divendres al vespre en el marc de les festes de Sant Roc que aquests dies se celebren al carrer Cós del Bou, en una jornada en què gairebé es podien comptar més càmeres fotogràfiques de turistes que camises castelleres. Enmig d’un ambient menys calorós que altres anys, els de la camisa lila han estat els encarregats d’obrir la diada i ho han fet descarregant el desè 3de9 de la temporada.

3de9f de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Jove de Tarragona)

5de8 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Jove de Tarragona)

4de8 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Jove de Tarragona)

3de8 dels Xiquets de Tarragona a Ferran (Foto: Paula Arbeloa)

2de8f dels Xiquets de Tarragona a Ferran (Foto: Paula Arbeloa)

4de8 dels Xiquets de Tarragona a Ferran (Foto: Paula Arbeloa)

A la segona ronda han optat per descarregar el 5de8, mentre que a la darrera han completat el 4de8, dues estructures que no han revestit cap problema. El que sí que s’ha hagut de treballar una mica més ha estat el pilar de 6, que ja ha pujat remogut i que el segon ha hagut de defensar al límit per aconseguir redreçar-lo quan la canalla ja acabava de sortir.

Un cop acabada l’actuació, els de la camisa lila han anat fins a la plaça de les Cols on han assajat dues de les estructures que volen portar a plaça per la diada de Sant Magí. En primer lloc han fet una prova de 9de8 on han arribat a col·locar el pis de quints i, seguidament, han provat el 5de9 amb folre fins a sisens.

Al Cós del Bou a la Jove l’han acompanyat els Xiquets de Reus que han descarregat el 2de7, el 3de8 i el 5de7.

Nova prova de 2de9fm dels matalassers a Ferran
Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona han actuat a la diada de la festa major de Ferran on, un cop acabada l’actuació, han tornat a fer una prova de 2de9 amb folre i manilles, el castell de gamma extra que volen portar a la plaça de les Cols el proper dia 19. En aquesta ocasió els matalassers han arribat a col·locar el pis de quints.

Abans, però, durant la diada han descarregat el 3de8, després d’un intent desmuntat que s’ha hagut de tirar avall quan ja hi havia l’acotxador col·locat. A la segona ronda han completat el 2de8 amb folre, un castell en què més que un folre els matalassers hi han col·locat unes manilles per anar millorant mides de cara a pujar-li un pis més. Finalment, a la tercera ronda, han descarregat un 4de8.

Els Xiquets han actuat acompanyats pels, els Castellers d'Altafulla que han descarregat el 4 i el 3de6 i el 3de6 amb agulla.

Destacar també l’actuació dels Xiquets del Serrallo al barri de Bonavista, on els de la camisa blau marí han completat el 5de6, el 7de6 i el 4de7.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar