loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Últims castells de les colles tarragonines abans de Sant Magí

Laia Díaz Cultura i patrimoni dissabte, 16 d'agost de 2014

La gran diada de Sant Magí s’acosta i aquest dissabte els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la Colla Jove de Tarragona han afrontat la darrera cita del seu calendari abans de la gran jornada de la festa major petita de la ciutat. Ha estat a La Canonja on el ritme que han seguit les dues colles ha estat ben diferent.

5de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

4de8 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

3de8 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

9de7 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

Pilar de sis (c) dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

Així com la Jove ha baixat marxes en relació a les últimes diades, els verds han volgut mantenir el nivell portant a plaça alguns dels seus castells màxims. Els del barri cooperativista han estat els encarregats d’obrir plaça i ho han fet descarregant un 5de7, el novè de la temporada. A la segona ronda han completat un 2de7 impecable i han acabat amb un 3de7. Aquest cop, però, no han tingut tanta sort amb el pilar de sis que només l’han pogut carregar, una ensopegada que en cap cas no els fa canviar els plans per Sant Magí, moment en què volen descarregar-lo per primera vegada en una plaça de la seva ciutat.

Per la seva banda, els de la camisa lila han optat per fer dos castells de vuit pisos, el quatre en primer lloc, seguit a continuació pel tres, mentre que a la darrera ronda han portat a plaça el 9de7, un castell que el proper dimarts dia 19 s’hauria de veure a la plaça de les Cols amb un pis més.

A partir d’ara, les agendes dels castellers de la Jove i dels Xiquets del Serrallo es buiden fins el dimarts al migdia (els del barri mariner han fet aquest dissabte al matí el darrer assaig amb diverses proves de 4de8), mentre que aquest diumenge els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Tarragona tenen programat un darrer assaig especial. El dels verds començarà a les set de la tarda i es farà al seu local, mentre que el dels matalassers serà a la plaça de les Cols a partir de les nou del vespre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar