loader
menu

CIUTAT

TGN posa el fil a l'agulla per frenar la invasió de les terrasses

Sergi Casado Ciutat dijous, 21 d'agost de 2014

Només cal fer un tomb per les principals places de Tarragona per comprovar l'excés d'ocupació de la via pública de moltes terrasses de bars i restaurants. Moltíssimes. La mostra més evident és que en algunes places, com la de la Font, per exemple, els bancs per descansar queden pràcticament alineats amb la filera de taules i cadires.

Una terrassa del tram final de la Rambla Nova. / circdetarragona.com

Un banc de la plaça de la Font, envaït per les terrasses. /circdetarragona.com

L’incompliment de l'ordenança municipal (articles 26 i 143, referents a les condicions d'ocupació de via pública) és més que evident, encara que l'Ajuntament prefereix tornar a avisar els propietaris de bars i restaurants i evitar sancions que poden arribar fins els 800 euros. Per això, segons ha explicat la regidora responsable de l'àrea de Domini Públic al Circ, en els propers dies es comunicarà a tots els empresaris del sector que disposin de servei de terrassa la necessitat d'adaptar-se al que estableix la normativa municipal.

Primer, es refrescarà la memòria als establiments recordant que cal complir amb el reglament de terrasses. És a dir, la necessitat d’adaptar-se a allò que tenen autoritzat, la necessitat de respectar l’espai públic i no tenir objectes, expositors o mobiliari fora de la superfície autoritzada.

També s'instarà als bars i restaurants a fer un bon manteniment i a tenir neta la zona autoritzada, respectar els horaris establerts i sobretot tenir cura del descans veïnal.

Des del consistori també s'ha informat que en els darrers mesos el número de sol·licituds de terrassa s'ha incrementat, i per això "es farà una revisió a fons d'algunes zones que necessiten una nova reordenació", segons ha explicat la regidora. Posteriorment, inspecció i comprovació del compliment.

Què diu l'ordenança

Segons la normativa municipal, "l’incompliment de les presents condicions, principalment, pel que fa a l’excés d’ocupació respecte la superfície autoritzada, horaris d’obertura i tancament, neteja i decòrum, així com originar molèsties per causa del soroll provinent de l’establiment o la terrassa, es consideraran infraccions de caràcter greu als articles 26 i 143 de l’Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona, sancionades amb multa de 800 euros".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar