loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tripleta màgica de la Jove a l'Arboç

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 24 d'agost de 2014

Quan encara no havien passat ni 18 hores des de l’acabament de la diada del Catllar, Colla Jove, Colla Vella i Castellers de Vilafranca ja entraven en una plaça per afrontar una altra de les importants cites del calendari casteller d’aquest mes d’agost: l’Arboç.

4de9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de9 amb folre de la Colla Vella de Valls (Foto: Neus Baena)

3de9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de7 dels Minyons de l'Arboç (Foto: Neus Baena)

5de8 de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

Pilar de 8 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca (Foto: Neus Baena)

Pilar de 7 amb folre de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

Com la tarda anterior, els del Cós del Bou han estat els encarregats d’obrir la jornada i ho han fet amb un 4de9 amb folre una mica remogudet, però que ha estat un bon inici de la tripleta que la Jove volia portar avui en aquest municipi penedesenc. A la segona ronda han optat pel 3de9 amb folre, el tretzè que descarreguen de manera consecutiva aquesta temporada, i han acabat amb un 5de8 molt segur que els hi permetia apuntar-se així una nova tripleta màgica.

Ara bé, amb la intenció de continuar millorant-lo, els liles han acabat l’actuació descarregant un nou pilar de set amb folre, bastant més ben lligat que el d’unes hores abans al Catllar, que, sinó hi ha cap contratemps i els assajos van sobre rodes, tindrà un pis mes en la diada de Sant Fèlix de dissabte vinent. De fet, el cap de colla de la Jove, Carles Ribas, assegurava que els liles arriben a una de les grans cites del mes d’agost portant en cartera el 3, el 4 i el 5de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles, però per poder fer-lo “queda la feina crucial dels assajos de dimarts i divendres per poder preparar bé les manilles i a partir d’aquí decidirem què portem a Vilafranca”.

Pilar de vuit verd
Els Castellers de Vilafranca han estat l’única colla que avui han portat un castell de gamma extra a la plaça de la Vila de l’Arboç. Ha estat el pilar de 8 amb folre i manilles que han executat amb moltíssima precisió, després d’haver completat una tripleta vilafranquina, amb el 4 i el 3d9 amb folre i el 4de8 amb el pilar, durant les rondes de castells. L’estructura que més han hagut de treballar els verds ha estat el 4de9, un castell que aquesta temporada ja els hi ha donat algun ensurt i que sembla que no acaben de trobar-li les mides exactes. Tot i això, els verds arriben a Sant Fèlix en un molt bon estat de forma i dissabte vinent podrien portar a plaça estructures com el 3de10 folre i manilles i, el 3de9 amb el pilar, el 5de9 amb folre o, fins i tot, el 2de8 sense folre.

Per la seva banda, la Colla Vella ha marxat de l’Arboç amb la mateixa actuació que la Colla Jove després de descarregar també el 3 i el 4de9 amb folre, el 5de8 i el pilar de 7. Els de la camisa rosada han pitjat l’accelerador aquests dies de cara a la diada de Sant Fèlix després de recuperar alguns dels seus castellers titulars que havien estat de baixa des de principis de temporada. A més, tot i la caiguda del 5de9 folrat la tarda anterior al Catllar, el cap de colla dels vallencs, Manel Urbano, explicava que el seu plantejament continua igual i que la idea és portar a Vilafranca “el 5de9f, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles”. “Tenim una setmana per corregir els errors d’aquest cap de setmana”, remarcava Urbano.

Finalment, la colla amfitriona, els Minyons de l’Arboç han marxat de la seva plaça havent descarregat només el 3 i el 4de7, ja que els dos intents de 7de7 els hi han acabat quedant en intents desmuntats per algunes indecisions de la canalla.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar