loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN cosirà a multes el propietari de Ca L'Ardiaca si no deixa fer l'hotel a un altre promotor

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 28 d'agost de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ja no vol que els actuals propietaris de l'edifici de Ca L'Ardiaca facin l'hotel de luxe. Els incompliments constants per part de la constructora aragonesa Grupo Artal han esgotat la paciència del consistori tarragoní i per això ja li han comunicat que faci tot el possible per traspassar el projecte del Pla de la Seu a altres promotors que hi estan molt interessats.

Una imatge de Ca L'Ardiaca, amb la bastida i la tanca perimetral. / circdetarragona.com

Això és el que ha explicat al Circ l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, qui creu que l'única manera d'aconseguir-ho és aplicant mà dura i sancionant: "Multa, multa i multa. Fins que es cansin. No hi ha altra manera".

La instal·lació de la tanca metàl·lica que envolta la bastida es va aconseguir després d'una primera sanció i d'un requeriment municipal per via d'urgència. Això, però, no ha satisfet al consistori tarragoní, i en especial a l'alcalde, qui havia donat com a ultimàtum el juliol d'enguany perquè arrenquessin les obres.

El mes de setembre és just a la cantonada i per això, la decisió ja està presa. "Vam prorrogar-ho un mes perquè havíem vist alguna reacció, però com que ja no n'hi ha, els sancionarem, i fortament, i els demanarem que deixin pas a un altre inversor, que n'hi ha", ha etzibat Ballesteros. Això, sí, sense concretar quines altres constructores estan disposades a invertir al casc antic tarragoní.

L’incompliment dels deures de conservació en condicions de seguretat està tipificat com a infracció urbanística, amb una sanció de fins a 150.000 euros. Aquest desobeïment, a més, atorga a l'administració municipal la posssibilitat d’imposar multes coercitives al propietari incomplidor.

O sigui, multes reiterades en el temps fins el moment en el que s’executin les actuacions de conservació requerides.

O sigui, un altre projecte que s'eternitza a Tarragona. L'hotel del Pla de la seu estava projectar per tenir més d'una trentena d'habitacions i la inversió rondava els 4 milions d'euros. Els problemes de finançament del grupo Artal van frenar l'obra fa anys.

Altres obstacles

L'alcalde també ha reconegut que part de l'endarreriment en l'obra de l'hotel del Pla de la Seu es deu als requisits que demana Patrimoni de la Generalitat. El Pla Especial no acaba de tenir el vistiplau i segons Ballesteros, "no ens ho ha posat fàcil. Són coses que també s'han de dir".

L'últim maldecap que ha provocat l'edifici de Ca L'Ardiaca tindrà incidència en les festes de Santa Tecla. Segons va explicar la regidora de Cultura de Tarragona, Begoña Floría, el recorregut de l'entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral s'haurà de modificar i això farà que alguns elements canviïn de lloc.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar