loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Més de 400 camises liles se'n van cap a Sant Fèlix

Laia Díaz Cultura i patrimoni divendres, 29 d'agost de 2014

Més de 400 camises liles es desplaçaran aquest dissabte fins a Vilafranca del Penedès per participar a la diada de Sant Fèlix. A hores d’ara, la Colla Jove de Tarragona ja ha omplert nou autobusos i està pendent de si en necessitarà un desè, mentre que molts castellers també han expressat la seva voluntat d’anar-hi en cotxe particular, amb la qual cosa es podrien superar amb facilitat el mig miler de camises.

Prova de pilar de 8 amb folre i manilles (Foto: Laia Díaz)

Prova de pilar de 8 amb folre i manilles (Foto: Laia Díaz)

Prova de 9de8 (Foto: Laia Díaz)

Prova de 5de9 folrat (Foto: Laia Díaz)

Prova de 2de9 amb folre i manilles (Foto: Laia Díaz)

Prova de 3de10 amb folre i manilles (Foto: Laia Díaz)

De fet, molts d’aquests castellers van participar aquest dijous al vespre en un nou assaig especial molt multitudinari i en què es van acabar de polir els detalls de cara a la gran actuació que es preveu dissabte. Els liles van fer diverses proves de pilar de vuit, de 5de9 amb folre, de 9de8 i també d’altres estructures com el 2de9 i el 3de10 amb folre i manilles, castells que encara necessiten força treball d’assaig, però que no seria gens estrany que arribessin a plaça per alguna de les diades programades durant les festes de Santa Tecla.

Abans, però, aquest dissabte a Sant Fèlix el programa de la Jove passa per obrir la diada amb el 3de9 amb folre i seguir-la amb el 5de9 folrat i el 9de8, arrodonint-la amb el pilar de 8 amb folre i manilles que els liles només han carregat una vegada a la seva història. Ara bé, vistes les bones proves que aquests dies s’han estat fent al Cós del Bou, res fa pensar que aquest cop no siguin capaços de completar-lo.

Pur espectacle
El Sant Fèlix d’enguany està previst que sigui un espectacle dels que poques vegades es poden veure a les places. Si tot surt com està previst i no hi ha caigudes, es podrien arribar a veure fins a més d’una dotzena de castells de gamma extra. I és que els Castellers de Vilafranca ja han anunciat que el seu programa passarà per tirar el 3de10 amb folre i manilles, el 3de9 amb folre i agulla i el 5de9 o el 4de9 amb folre i agulla, juntament amb el pilar de vuit.

Per la seva banda, les dues colles de Valls, que fa setmanes que assagen amb una constància i una regularitat poc pròpies de les colles vallenques, també arriben a plaça amb ganes de cremar les naus. Així doncs, la Colla Vella ha estat preparant el 5de9 amb folre i el pilar de vuit, mentre que entre les camises de la Joves de Valls sona que els diables vermells podrien arribar a fer quatre gammes extres: el 5de9 folrat, el 2de9 amb folre i manilles, el 4de9 sense folre i el pilar de vuit.

La diada de Sant Fèlix començarà a dos quarts d’una del migdia (s’emetrà en directe a totes les televisions locals de la Xarxa, inclosa TAC12) i l’ordre d’actuació serà Jove de Tarragona, Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Colla Joves de Valls.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar