loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets suen de valent a Torredembarra

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 31 d'agost de 2014

Després d’haver fet la millor diada de la seva història el passat Sant Magí, els Xiquets de Tarragona han arribat aquest diumenge a la diada de Santa Rosalia de Torredembarra després d’uns quants dies de descans i d’haver fet només un gran assaig, el d’aquest divendres. Potser aquests han estat els motius que han provocat que els matalassers hagin hagut de defensar els seus castells molt més del que és habitual.

3de9f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa)

5de8 dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa

2de8f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa

Els del carrer Santa Anna han obert la seva actuació amb el 3de9 amb folre. Des de bon principi ja s’han anat obrint exageradament els pisos inferiors i un cop carregat, el folre ha hagut de treballar intensament per salvar moltes rebrincades que ha anat de ben poc que no acabessin amb el castell fent llenya. Una situació similar ha passat amb el 5de8 de la segona ronda que, tot i que no ha necessitat un treball tan intens, també ha tingut algun moment ben complicat que s’ha pogut acabar salvant.

De fet, tot i que les dues estructures s’han acabat descarregant, els Xiquets han descartat portar a plaça el 4de9 amb folre que havien anunciat, per completar la tripleta, i han acabat optant per una aposta segura, el 2de8 amb folre. Finalment, tampoc han pogut amb el pilar de sis, que s’ha acabat desmuntant quan l’enxaneta començava a pujar perquè el segon no se sentia còmode amb la posició que tenia i s’ha preferit tirar-lo avall.

El cap de colla dels matalassers, Roger Peiró, es mostrava satisfet amb el resultat de la diada, tot i no haver assolit el programa previst, ja que considera que “haver resolt aquests castells tan complicats té el doble de valor”. Peiró té previst tornar a portar a plaça el 2de9 amb folre i manilles, el seu castell màxim, a la diada del Primer Diumenge de Festes.

Gran paper de Nois i Nens
Els Xiquets han compartit plaça amb els Nens del Vendrell i els Nois de la Torre. La colla amfitriona ha arribat a la diada de la festa major del seu poble després d’una setmana força convulsa, en què han hagut d’expulsar a diversos castellers, però tot i això han estat capaços de portar a plaça dos castells bàsics de set, el 3 i el 4, i també el 4de6 amb l’agulla. El cap de colla dels torrencs, Vadó Cañellas, estava molt content amb el treball de la colla i agraïa el suport que els hi ha donat tot el poble després d’haver hagut de prendre una difícil decisió que “ha generat una gran revolució dins dels Nois de la Torre”.

Per la seva banda, els Nens del Vendrell han complert amb l’objectiu de portar a Torredembarra un castell de vuit. Concretament, els de la camisa vermella han descarregat el 4de8 acompanyat pel 2de7 i el 5de7. La cap de colla dels Nens, Maria Cunillera, reconeixia que la colla ha començat a treballar el 5de8, però assegurava que difícilment l’estructura podrà arribar a plaça aquesta temporada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar