loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament fa justícia amb la Sala Zero

Sergi Casado Ciutat divendres, 25 de gener de 2013

Per fi s'ha fet justícia amb la @Sala Zero. El local situat al carrer sant Magí ja disposa de la llicència de sala de festes amb espectacle, un permís que ve sol·licitant des de l'any 2002. D'aquesta manera, el consistori tarragoní ajusta la llicència de la sala a l'activitat que venia fent des de la seva reobertura, agafant el relleu de la sala Canela.

Un concert de Mishima a la sala Zero. /luis pérez contreras

Una imatge d'un altre concert a la sala Zero. / luis pérez contreras

El litigi va començar fa onze anys quan els propietaris de la Sala Zero van demanar un certificat de compatibilitat urbanística a l'Ajuntament de Tarragona, llavors governat per Convergència i Unió, i amb Joan Miquel Nadal com a alcalde. L'objectiu era convertir l'antiga Canela en un espai de concerts. El certificat, però, no va arribar mai a mans dels propietaris, els quals van seguir programant actuacions musicals. La conseqüència, però, va ser que el 2007, encara amb CiU al consistori, els propietaris de la sala van rebre una notificació municipal en què s'explicava que s'havien produït errors a l'hora de tramitar el certificat de compatibilitat urbanística i que les activitats que havien estat fent fins llavors no eren legals. Com a resultat, es va decretar un tancament de 9 mesos per havcer organitzat concerts sense l'autorització necessària.

La reobertura va arribar amb el canvi de govern i l'entrada a l'Ajuntament del PSC el juny de 2007. Tot i els intents del nou govern socialista, l'ordenança vigent aleshores impedia que es pogués concedir la llicència de sala de festes amb espectacle (fins llavors només tenia la de cafè-cantant), tot i que des de la regidoria de Cultura, llavors dirigida per @Sandra Coloma es va tornar a donar permís perquè programés concerts, en espera que en el futur el conflicte es pogués resoldre en un clima d'entesa i cordialitat.

La solució va arribar el desembre de 2009, amb l'aplicació de la directiva europea Bolkestein, que aixecava moltes restriccions per sol·licitar llicències i permisos. Això va permetre que la sala obtingués, de manera instantània, l'anhelat certificat de compatibilitat urbanística i fes la posterior petició formal per obtenir la llicència de sala de festes amb espectacle. Durant aquest temps, la sala ha canviat de responsables. La notificació va arribar dijous 17 de gener. Per fi s'ha fet justícia amb un dels espais més emblemàtics de l'oci nocturn tarragoní.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar