loader
menu

CIUTAT

Desactiven tres granades de mà a la Punta del Miracle de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 01 de setembre de 2014

Un equip de desactivació d'explosius de la Unitat de Bussejadors de Mesures Contraminas (UBMCM) de l'Armada va neutralitzar el diumenge 31 d'agost tres magranes de mà trobades a la costa de Tarragona.

Foto: piroteca.com

Els artefactes explosius van ser localitzats el dissabte 30 per un bussejador al costat del penya-segat del Forti de la Reina, a la Punta del Miracle, a uns 3,5 metres de profunditat. La Guàrdia Civil va alertar al Centre d'Operacions i Vigilància Marítima de l'Armada a Cartagena, que va destacar fins a la zona a un equip de bussejadors.

El personal especialista en desactivació d'explosius de l'Armada va neutralitzar les magranes mitjançant una detonació controlada amb càrrega explosiva. Després d'aquesta actuació, els treballs van concloure amb la retirada de les restes dels projectils per minimitzar l'impacte mediambiental.

Durant l'operació van col·laborar el Servei Marítim i els GEAS de la Guàrdia Civil, delimitant una zona de seguretat en el mar. També la Guàrdia Urbana de Tarragona, que va acordonar un perímetre de seguretat en terra.

La UBMCM, com la resta de les unitats de busseig de l'Armada, compta amb personal especialista en desactivació d'artefactes explosius submergits, així com en tècniques d'inutilització de mines i artefactes explosius. Aquesta activitat és competència exclusiva de l'Armada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar