loader
menu

CIUTAT

El port de TGN mou 2,5 milions de tones durant el juliol i creix un 5% respecte el 2013

El Circ Ciutat dimecres, 03 de setembre de 2014

Durant el mes de juliol, el Port de Tarragona ha mogut 2,5 milions de tones de mercaderies amb un increment del 7,3% respecte el juliol de l’any anterior. El creixement més notable en termes percentuals s’ha produït en els productes químics i adobs (+55,9%), els sòlids a lloure, com carbó i productes agroalimentaris, (+25,3%) i la càrrega general (+13,4%).

Foto: Port de Tarragona

Pel que fa a l’acumulat, el tràfic total del Port de Tarragona ha augmentat un 4,8% durant els set primers mesos de l’any, amb un moviment de 16.952.806 tones. El creixement ha estat motivat per l’impuls del moviment de càrrega (+3,1%) i descàrrega (+5,7%) de les mercaderies mogudes al Port de Tarragona.

El creixement total dels grans tràfics que es mouen al Port de Tarragona, com són els líquids a doll, sòlids a lloure i la càrrega general, és del 5,6% en els set primers mesos de l’any.

El tràfic de contenidors augmenta un 5,9%

El Port de Tarragona mou un total de 93.124 TEU des de gener fins juny d’enguany, una xifra que suposa un augment del 5,9% respecte el mateix període del 2013. Aquest creixement ha estat motivat per l’impuls de l’exportació de contenidors des del Port de Tarragona a destinacions internacionals (+41,2%) i importació (+41%). Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Israel, Nigèria, Ghana, Guinea Equatorial i República Dominicana.

Impuls dels productes energètics, químics i adobs

Els productes energètics, un dels principals tràfics tradicionals de la infraestructura portuària, manté el seu creixement a l’alça. Fins el mes de juliol, les terminals portuàries han manipulat 11,8 milions de tones de productes energètics, un 5,1% que en el mateix període del 2013.

Destaca el creixement del moviment de carbó (+46,5%), l’increment de la benzina (+20,3%) i els biocombustibles (+33%). Pel que fa al tràfic d’adobs, que engloba fosfats, potasses i adobs naturals i artificials, l’augment ha estat del 35,8%.

El tràfic de productes químics ha incrementat un 3,7% fins el juliol, amb un moviment d’1,3 milions de tones, i destaca sobretot l’augment de la càrrega (+5,6%) amb destinació mercats internacionals. Els principals països receptors de productes químics carregats al Port de Tarragona són El Marroc, Xina, Líban i Líbia.

L’augment del tràfic també ha estat significatiu en els productes siderometal·lúrgics (+14,8%) i en el moviment de materials de construcció (+27,5%).
El Port de Tarragona és el primer port de l’Estat en quant al tràfic de productes agroalimentaris.

Fins el juliol ha manipulat 2,1 milions de tones d’agroalimentari (+7,8%) mantenint el moviment de cereals amb 1,1 milions de tones, i amb un creixement significatiu en el moviment de fruites, hortalisses i llegums (+60,1%); vins, begudes i derivats (+48,9%); productes congelats o refrigerats per al consum (+87,4%) i pinsos i farratges (+16,7%).

Port hub en productes agroalimentaris, químics i pasta de paper

Cal destacar la importància que està adquirint el Port de Tarragona com a hub de productes agroalimentaris (+7,8%), químics (+3,7%) i pasta de paper (+4,8%). En aquests set primers mesos de l’any el moviment d’aquests productes s’ha incrementat de manera notable.

L’increment de les mercaderies carregades al Port de Tarragona, amb destinació la resta de l’Estat o destinacions internacionals, reafirma el paper de la infraestructura portuària tarragonina com a plataforma logística que facilita les exportacions i la internacionalització de les empreses del territori i de la seva àrea d’influència.

Fins el mes de juliol d’aquest 2014, destaca el creixement de la càrrega de productes siderúrgics (+71,6%), els productes energètics (+5,1%), adobs (+76,5%), fruites (+258,3%), materials de construcció (+32,1%) i contenidors en TEU (+41,2%).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar