loader
menu

CIUTAT

La revisió de tarifes del pàrquing Torroja fa que s'apugin més d'un 50%

Sergi Casado Ciutat divendres, 25 de gener de 2013

Les tarifes d'abonats del pàrquing Torroja s'encariran de manera considerable a partir del mes de febrer. Tot i que la mesura va en direcció contrària a l'anunci d'Aparcaments Municipals de rebaixar els preus prop d'un 40 per cent a partir d'enguany, les pèrdues de prop de 200.000 euros que va generar l'equipament durant l'any 2012, fruit d'una auditoria interna, han obligat l'empresa municipal a aplicar un augment de més del 50 perquè sigui altre cop viable.

Una imatge del pàrquing Torroja. /circdetarragona.com

Encara que el pàrquing té 154 places, el número d'abonaments quasi s'apropa als 300, i durant aquests dies, des de l'AMT s'informa als usuaris de l'augment de preus a partir de l'1 de febrer per si volen mantenir el lligam, o per si opten per fer ús de les noves zones de residents. Si l'abonament actual ronda els 40 euros mensuals, el preu de l'abonament diürn i nocturn a partir del febrer serà de 60 euros, i el de 24 hores, de 70 euros. En la carta enviada als abonats, l'AMT es justifica assegurant que la tarifa actual és fins i tot inferior al preu d'abonament aprovat pel Consell d'Administració en els pressupostos per al 2013, una situació que qualifiquen com a totalment insostenible per AMT.

En la nota enviada també es recorda als abonats que resideixen fora de l'àrea de residents més pròxima o en altres municipis, que s'han habilitat zones regulades de llarga estància (zona taronja) a una tarifa diària de 2,30 euros el dia, en tots els carrers de la zona de Músics, a excepció de la part més propera a la Part Alta del carrer Bach i en el Passeig Torroja, tant al carrer com a l'esplanada de davant del col·legi Sant Pau.

Fins ara, l'aparcament ubicat al passeig de Torroja era de molta utilitat per als veïns de la Part Alta, però, un cop posada en marxa la zona de residents (a 0,40 cèntims per dia), des d'AMT s'ha cregut oportú modificar els usos del pàrquing Torroja per guanyar en rotació. Així, doncs, en funció de les places que quedin alliberades, la ciutat guanyarà aparcaments per als visitants forans. El preu per cada hora serà de 2,10 euros i a partir de la quarta, tan sols de 0,90 euros. Aquestes tarifes són les mateixes que estan vigents des del passat 1 de gener als set pàrquings que gestiona AMT: Saavedra, Tarraco, els dos de Francesc Bastos, avinguda Catalunya, rambla Companys, Joan XXIII i Battestini.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar