loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament insta l'amo de la casa esfondrada a Calderers a que enderroqui tot l'edifici

El Circ Ciutat divendres, 05 de setembre de 2014

Un cop avaluats els danys provocats per l'esfondrament de part d'una casa al carrer Calderers per tècnics i arquitectes municipals, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit tancar el carrer almenys durant una setmana. Considera que fins no s'hagin enderrocat les altres dues terceres parts de l'edifici encara hi haurà "perill potencial". De moment, més d'una trentena de veïns continuen desallotjats.

Foto: cedida

En una roda de premsa d'urgència, des del consistori tarragoní s'ha explicat que ja han requerit al propietari d’urgència perque enderroqui el queda d'edifici, com més aviat millor l’edifici, a partir de dilluns.

A causa de la nova esllavissada a la Part Alta, l'associació de veïns Casc Antic i Voltants ha recordat que ja temps que van entregar a l'alcalde un full amb 18 peticions que creien necessàries per al nucli antic de Tarragona.

Precisament, la primera de totes demana al consistori que apliqui la llei sobre edificis en estat de ruïna i abandonament, obligant-los a fer-ne el manteniment. En el cas que no ho facin, l'ens veïnal suggereix que l'Ajuntament l'expropiï i el posi a subhasta pública. (s'adjunta un document amb les peticions de l'AV Casc Antic)

Després de l'esfondrament, des de l'Ajuntament s'ha informat dels següents punts:

- Des del Servei Municipal de l’Habitatge es va fer un ban municipal on s’advertia de la necessitat que els propietaris dels edificis fessin un manteniment adequat.
- Des de l’Ajuntament s’ha advertit reiteradament als propietaris de l’obligació de tenir en bon estat els edificis.
- Vist que els advertiments reiterats que s’han fet des de l’ajuntament no han estat atesos pels propietaris, convocarem a tots i cada un d’ells per:

a) exigir-los la reparació dels elements de risc.
b) farem intermediació per obtenir recursos amb l’objectiu que prenguin mesures per tenir al dia les seves cases.
c) Al proper plenari presentarem un seguit de bonificacions (ICIO, taxa de llicència d’obres...) per als edificis que estan en aquest cens i aquells propietaris que puguin acreditar que les seves cases tenen defectes estructurals greus.
d) Habilitarem subvencions en la línia d’altres ja creades a la Part Alta o La Floresta o Sant Salvador per la supressió de barreres arquitectòniques i millores dels elements comuns dels edificis ja construïts.

- Proposarem a la Generalitat la creació d’una comissió mixta per tal de compartir informació d’aquelles coses que no té l’Ajuntament competència.
- En el termini més ràpid possible enviarem un requeriment municipal i emprendrem accions administratives i posarem multes coercitives per desobediència per posar en risc a la població.
- El temps de la voluntarietat ja s’ha acabat.


Documents

Peticions Av Casc Antic


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar