loader
menu

CIUTAT

Victòria Forns: "La candidatura dels Jocs es va tancar en fals " (i II)

Sergi Casado Ciutat dissabte, 26 de gener de 2013

La portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns. / circdetarragona.com

Un moment de l'entrevista a Victòria Forns. / circdetarragona.com

Segona i última entrega de l'entrevista del Circdetarragona amb la portaveu del @grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Tarragona, @Victòria Forns.

-Parlem del pàrquing Jaume I. Han hagut de passar cinc jutges pel jutjat que investiga el cas perquè per fi es comenci a citar a declarar a gent.
Que la justícia sigui tant lenta i que una qüestió com el pàrquing Jaume I ens ocupi tant de temps no em sembla bo, em sembla inaudit. I em sembla que no és gens bo per a la ciutat de Tarragona perquè considero que és un tema que ja hauríem hagut de solucionar fa temps. Fins i tot totes les forces polítiques vam arribar a un acord en un ple per treure a concurs públic la construcció nou aparcament, però suposo que les condicions serien tant dures que al final ha quedat desert.

-Fins i tot podrien cridar l’ex alcalde Nadal i l’ex regidor d’Urbanisme Àngel Fernández.

El jutge farà declarar a qui cregui oportú. Nosaltres volem que hi hagi la màxima transparencia posible i repeteixo: que citi a declarar a qui estimi convenient.

-És una vergonya per la ciutat i, de retruc, també per als seus governants.

Encara no li hem trobat la solució, però almenys sí ens vam posar tots d’acord en què havia de ser un pàrquing convencional. El que no podem és tenir un forat com el que tenim ara mateix. A més, durant els primers quatre anys del senyor Ballesteros no es va fer absolutament res. No es va fer cap proposta. I també li dic que tots aquells que havien de fer el mea culpa, ja ho han fet perquè recordem que en el consell d’administració que prenia decisions sobre el pàrquing hi havia representades totes les forces polítiques.

-Després d’un inici una mica convuls, la pau ha tornat. Em refereixo als @Jocs del Mediterrani de 2017.

De guerra, no n’hi ha hagut mai. El que sí vam fer tant nosaltres com el @PP va ser desmarcar-nos de l’organització de la candidatura perquè no vèiem clara quina era la seva gestió. El nostre cap de llista d’aleshores, Joan Aregio i el mateix Alejandro Fernández van decidir que no teníem clar com s’estaven gestionant els diners de la candidatura, i com no se’ns donava resposta vam apostar per sortir de la candidatura. Ara ja som seu i qui ho gestiona directament ja és l’Ajuntament.

-Hi ha molts rumors que apunten que la gestió de la candidatura per part de @Mario Rigau va ser irregular i que el bony econòmic és elevat.

Hauria estat bé que la candidatura es tanqués d’una forma correcta, que és amb una auditoria interna. Nosaltres l’hem demanat per veure què es va fer realment, però no la tenim. Haver pogut tancar-la amb transparencia i amb claredat meridiana hauria ajudat molt perquè encara hi ha gent que va col·laborar amb la candidatura que no ha cobrat. I no només nosaltres, sinó tota la ciutadania té dret a saber aquesta informació.

-Ara tothom rema en la mateixa direcció.
L’exercici del control i la vigilancia de cada pas que fa el comité organitzador és absoluta. I per això, aquí sí que juguem nosaltres. Que quedi clar que CiU sempre ha estat a favor dels Jocs del Mediterrani, però el que no ens agradava era la gestió. I insisteixo: la candidatura es va tancar en fals.

-Què poden fer des del grup municipal de CiU quan la Generalitat li deu tants diners a l’@Ajuntament de Tarragona?

D’entrada, reconèixer que és veritat que li deu diners, però no tants com diu l’equip de govern. Vençuts no són setze milions d’euros, sinó uns 800.000 euros, és a dir, diners que s’haurien d’haver pagat i no s’ha fet. Però s’ha de tenir clar que tots aquests diners no es paguen mai en una sola vegada.

-Però això és com el peix que es mossega la cua perquè l’Estat també li deu una calerada a la Generalitat.

Els Ajuntaments no estan ben finançats, i que hi ha una part d’aquesta tensió pressupostària que pot tenir a veure amb l’impagament per part de la Generalitat, doncs sí, però és un efecte pervers. L’Ajuntament no pot cumplir a causa del mal finançament que té la Generalitat amb dos grans incompliments per part de l’Estat, que són l’addicional tercera de l’Estatut i el Fons de Competitivitat.

-I l’Estat tampoc no compleix.
El govern del Partit Popular fixa unes exigències a les comunitats autonomes, pel que fa al complioment del déficit, que no se l’apliquen ni a ells mateixos. I si nosaltres hem de cumplir amb tot el que mana l’estat, ull!! Perquè encara ens demanaran més esforços.

-Però com estan les finances de l’Ajuntament?
Segons va asegurar el primer tinent d’alcalde, no estan en risc i que el pitjor ja ha passat i que ara tot será meravellós. Això és el que va dir el senyor @Pau Pérez.

-La carpeta de projectes pendents cada cop és nmés buida. Això no només hauria de ser mèrit del govern que les inaugura, oi?

Ho parlàvem precisament en la darrera comissió de cultura. La finalització del Teatre Tarragona no és patrimoni exclusiu de l’equip de govern perquè això s’inicia amb el govern de Convergència i Unió. Després totes les formacions de l’Ajuntament hem fet pinya perquè tirés endavant.

-Han decidits quines persones representaran CiU a la futura Agrupació d’Interès Econòmic? El PSC ja els tè i el PP també.

Nosaltres encara no. Ningú no ens ha donat tanta premura.

-Què li sembla la fòrmula?

Bé pèrquè, d’entrada, es passarà a tenir només una sola gerència i també perquè només hi haurà una central de compres de tots els serveis que ens hagin de prestar. Això significa que podrem renegociar tots els contractes que tenim amb diferents empreses a la baixa. Però també volem saber què passarà amb els altres gerents. Passaran a ser directors o enllaços? Seguiran cobraran el mateix? Nosaltres vam demanar que hi hagués una rebaixa de sou.

-L’empresa de mercats, Espimsa, se n’ha quedat fora, de moment, en espera que s’acabin les obres del mercat. Ho troba encertat?

Jo no ho trobo malament perquè el projecte que està realitzant és de tanta envergadura que, possiblement, necesita una estructura pròpia.

Si voleu llegir la primera part de l'entrevista cliqueu AQUÍ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar