loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament estudia fer fora l'empresa responsable de la venda d'entrades del Concurs de Castells

Sergi Casado Cultura i patrimoni dilluns, 08 de setembre de 2014

El sidral que s'ha muntat amb la venda d'entrades online per al Concurs de Castells ha enfurismat l'Ajuntament de Tarragona fins el punt que no descarta fer fora l'empresa encarregada del servei, la gironina Koobin. La paciència del consistori tarragoní s'havia esgotat amb les nombroses fallides de Tarraco Ticket. La venda online de tiquets havia fet figa no només amb el Concurs de Castells, sinó també amb la programació de teatres, i per això es va decidir apostar per l'empresa Koobin.

Foto: concursdecastells.cat

Foto:koobin.cat

L'ennuig de l'Ajuntament l'ha encapçalat la regidora de Cultura, Begoña Floría, qui no amagat estar "molt enfadada" amb Koobin perquè, segons Floría, els havia donat garanties que tot funcionaria amb normalitat. L'Ajuntament ha recordat que aquesta empresa ja tenia experiència en esdeveniments ACB i d'altres.

Doncs, no. Pitjor no hauria pogut anar. Les xarxes socials bullien de comentaris i de crítiques cap al sistema de venda. De retruc per a l'Ajuntament de Tarragona i per la mala imatge que projecta. En aquest cas, però, el consistori no en té tota la culpa.

Contradiccions, mitges veritats i enganys. Tot i que l'organització del Concurs de Castells ha anunciat cap a dos quarts d'onze del matí que el servidor havia caigut i que el servei no estaria disponible fins a les 12, en realitat ha seguit funcionant. I és quan s'han venut pràcticament totes les entrades, ja que pels volts de dos quarts de dues s'havien esgotat.

L'Ajuntament ha emès un comunicat al vespre, en què dóna detalls de tot el procés de contractació de l'empresa Koobin, i també explica que demanarà explicacions a l'empresa que gestiona la Tàrraco Arena Plaça, perquè hi actua com a mitjancera.

El comunicat

"Després dels problemes tècnics de fa dos anys, els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona van concloure que la plataforma pròpia Tarracoticket no era apropiada per vendre les localitats d'un esdeveniment amb una demanda puntual tan elevada. Aleshores es va iniciar un procés de cerca entre empreses de 'ticketing' de referència i després d'avaluar altres propostes, es va decidir comptar amb els serveis de Koobin, amb experiència gestionant, per exemple, l'aforament de la Copa del Rei de l'ACB o les Final Four de bàsquet, entre d'altres. Un cop avaluada tota la informació que se'ls va facilitar, Koobin havia garantit que el procés de venda es desenvoluparia amb normalitat.

Segons el primer informe transmès a l'Ajuntament, Koobin justifica els problemes durant el procés de venda bàsicament per dos motius: a les 9 h una caiguda a la granja de servidors amb què treballen, que els ha impedit oferir el servei previst i, a partir de les 11 h, un problema amb la plataforma de pagament oferta pels principals bancs i caixes (el que tècnicament es coneix com el TPV de CECA).

Durant tot el matí ens ha resultat gairebé impossible poder donar informació a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació perquè, tot i les constants peticions, no se'ns facilitava informació o bé aquestes eren contradictòries.

Fruit d'aquesta confusió s'ha produït una errada de comunicació: a través de les xarxes socials del Concurs s'explicava cap a les 10.30 h que el procés s'havia aturat i que es reprendria a les 12 h, tot i que, en realitat i sense el coneixement de l'Ajuntament de Tarragona, a les 11.10 h s'havien venut 3.700 entrades.

Els problemes han persistit més endavant, quan des del portal de venda s'explicava que les entrades no es vendrien fins demà dimarts, una altra vegada sense coneixement ni autorització de l'Ajuntament.

Aproximadament a les 13.40 h s'han venut les últimes localitats.

Durant el procés, algunes persones han tingut problemes amb el pagament de les localitats. Les persones implicades en aquests casos poden enviar un correu electrònic a info@tap.cat, on se'ls resoldrà la incidència.

Davant d'aquesta situació:

· L'Ajuntament de Tarragona, com a organitzador del Concurs de Castells, assumeix els problemes durant el procés de venda i demana disculpes a totes les persones afectades.

· L'Ajuntament de Tarragona troba insuficients les explicacions donades fins al moment i exigirà responsabilitats i compensacions a Koobin i a l'Agència de Publicitat Internacional Catalana, empresa gestora de la Tarraco Arena Plaça i que actuava de mitjancera.

· Tot i les dificultats amb la venda de localitats, l'Ajuntament de Tarragona continuarà treballant conjuntament amb les 41 colles participants per garantir el correcte funcionament del XXV Concurs de Castells.

· Després que, malgrat les garanties ofertes inicialment, el procés de venda no hagi complet els mínims exigibles l'Ajuntament de Tarragona obrirà un període de reflexió sobre la millor manera de vendre les localitats per al Concurs de Castells."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar