loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El periodista Roberto Villarreal fa la primera incursió, amb èxit, en el món de la novel·la amb "Lignum Crucis"

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 10 de setembre de 2014

La primera novel·la del periodista basc Roberto Villarreal, establert a Tarragona des de fa més d'una dècada, ha complert la seva primera setmana a la plataforma digital Amazon entre les obres més venudes en el seu gènere (ficció històrica d'acció i aventura).

Foto: cedida

L'autor de la novel·la, el periodista Roberto Vilareal. /cedida

'Lignum Crucis', que així es titula l'obra de Villarreal, figura entre les novetats més destacades després d'un fulgurant arrencada en la seva trajectòria comercial dins de l'univers del llibre electrònic (la lectura és possible a través d'ebooks, tablets, Smartphones i PCs). En només una setmana s'ha instal·lat entre les 100 novel·les més venudes en Amazon, el fons d'ebooks supera els 100.000 títols, figura al 'top 10' de les més venudes en Acció i Aventura i al 'top 15' de Ficció Històrica.

La major part de l'argument, molt lligat al Patrimoni històric de Castella i a l'art sacre, transcorre a Burgos i Tarragona, amb especial protagonisme de tota la zona portuària i l'àrea litoral de la ciutat. L'any 1893, l'arquebisbe de Burgos, Manuel Gómez de Salazar, mor després de vendre tots els seus béns i llegar al Vaticà una suma equivalent a tres milions d'euros.

Ell és l'últim propietari conegut de la Gran Creu de Fernán González, primer comte de Castella, i 'pare' de l'Espanya actual. A la seva mort es porta a la tomba el secret del parador d'un dels majors fragments conservats a Occident de la fusta que va suportar l'agonia de Jesucrist.

Més de 120 anys després, el 2014, Sara Guzmán, conservadora del Museu del Prado, es veu immersa en un maquiavèl·lic trencaclosques que, després de la pista de la llegendària relíquia medieval desapareguda, la converteix en una incòmoda amenaça per al poder ocult dels últims nostàlgics de l'Espanya franquista -radicalment xenòfobs i refractaris a la barreja de races i religions-, alhora que l'obligarà a conjurar els seus propis fantasmes personals.

'Lignum Crucis "està en la línia dels anomenats best-sellers de qualitat (Arturo Pérez Reverte, Matilde Asensi, Julia Navarro...) i segueix l'estela que va marcar 'El Codi Da Vinci 'dins de les històries d'intriga amb rerefons històric, en aquest cas lligat a la màgia de les antiguitats i les relíquies medievals.

Segons els comentaris dels lectors, que la qualifiquen com "molt ben escrita, fresca i entretinguda", està molt treballat “l'equilibri entre la documentació històrica i el dinamisme de la narració, que no s'estanca, de manera que et submergeixes atrapat a la obra amb ganes de llegir més i més ". Segons l'autor, sota una idea narrativa forjada entre obres mestres de l'art medieval, famosos monestirs i ermites amagades, subjacen "realitats tan rellevants en la actualitat com els excessos comesos en nom de banderes i religions".

Roberto Villarreal (Eibar, 1969) és llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra. Ha estat mereixedor dels premis periodístics 'Garcilaso' i 'Francisco de Cossío'. Acumula una experiència de més de 20 anys en diferents diaris com El Diari Basc, Diari de Burgos, Diari de Tarragona o La Gaceta Regional de Salamanca, en els que va començar com a redactor de base i va arribar a ocupar alts càrrecs directius. Actualment, també ha fet col·laboracions al Circdetarragona.com. En els últims anys, fart de tant despatx, ha tornat als seus orígens com a corresponsal d'El Mundo a Tarragona. A més, dirigeix ​​l'agència de continguts Ingenia Media.

'Lignum Crucis ", òpera prima d'aquest escriptor, només està disponible actualment en suport digital. Després d'aquest test de mercat i la bona acollida dels lectors, està previst que l'edició en paper vegi la llum a la primavera de 2015.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar