loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Mor, als 96 anys, la poeta i traductora tarragonina Montserrat Abelló

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 10 de setembre de 2014

Nova pèrdua en el món de la cultura tarragonina després de la mort de la poeta i traductora Montserrat Abelló, als 96 anys. L'Ajuntament de Tarragona ha mostrat el seu condol públic.

Foto: lletra.uoc.edu

Tarragonina de naixement (1918), va estar molt lligada a la ciutat sobretot en els darrers anys, ja que, entre altres actes d’homenatge, se li va dedicar la 4a trobada d’Escriptors del Camp de Tarragona l’any 2003 i va ser pregonera de la festa major l’any 2011.

Així mateix, va rebre la Creu de Sant Jordi, l’any 1998 i el 2008 va ser guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i amb el Premi Nacional de Cultura. Ha estat una autora prolífica, una poeta directa i intensa, i ha publicat nombrosos volums, també en els darrers anys de la seva vida i molts d’ells presentats a Tarragona.

Va iniciar la seva trajectòria literària el 1963 amb Vida diària i va publicar, entre d’altres, Foc a les mans (1990) i Dins l'esfera del temps (1998). L’any 2002 va aplegar tota la seva obra a Al cor de les paraules. Posteriorment, va publicar Memòria de tu i de mi (2006) i El fred íntim del silenci (2009) i Més enllà del parlar concís (2014). També va fer nombroses traduccions de poesia tant del català a l'anglès com de l'anglès al català, traduccions d’autores tan significatives com ara Adrienne Rich (Atles d’un món difícil, 1994), Sylvia Plath (Sóc vertical, 2006), Anne Sexton (Com ella, 2011) o Margaret Atwood.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar