loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

CiU denuncia el mal estat de conservació de dos gegants de 1851 a la Casa de la Festa de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 10 de setembre de 2014

El Grup Municipal de CiU denuncia l’estat de conservació en el que es troben els dos exemplars de Gegants Moros originals realitzats l’any 1851 per l’escultor Bernat Verderol. Tal i com es pot comprovar en les fotos adjuntades, els Gegants necessiten una urgent restauració i conservació.

Fongs a les parets. Foto: grup municipal de CiU

Els dos exemplars de Gegants Moros originals realitzats l?any 1851 per l?escultor Bernat Verderol. / GM CiU

En aquests moments es troben dipositats a la Casa de la Festa sense que s’hagin pres cap tipus de mesures per a la seva protecció i conservació. Es tracta dels models originals que en el 1985 van ser substituïts pels actuals Gegants Moros, que són els que formen part del Seguici Tarragoní.

Segons la portaveu nacionalista, Victòria Forns, "és inacceptable que l’Ajuntament de Tarragona i la responsable de l’àrea de Cultura no tinguin una estratègia que permeti conservar tot els elements del Seguici. Lamentablement l’erràtica actuació de la responsable de l’àrea fa que ens trobem davant de fets com aquests".

Des de CiU, també s'apunta que els Gegants Moros de Tarragona són els únics elements del Seguici que no han estat degudament conservats (com sí es va fer en el seu dia amb els Nanos Vells), per aquest motiu en el proper Plenari Municipal del mes de setembre, CiU, presentarà una moció per instar l’Ajuntament a la immediata restauració i recuperació dels Gegants Moros antics i a prestar en el més curt espai de temps possible el projecte de museïtzació dels nostres Gegants junt amb la resta d’elements del Seguici.

D'altra banda, la federació nacionalista també vol denunciar l’estat en el que es troba la Casa de la Festa (veieu fotos adjuntades). Els fongs que estan envaint els panells informatius i són ben visibles per tothom que visita l’espai, van aparèixer a resulta d’una aiguats.

Per últim, Forns insisteix en que "cal adoptar mesures urgents per protegir la Casa de la Festa de qualsevol afectació que pugui perjudicar les peces que s’exposen. Recordem que es tracta d’un espai públic de cabdal importància per a la ciutat i que té un ús intens durant aquests dies de preparació de les Festes de Sant Tecla. És inacceptable que els espais públics com aquest, que ens representen a tots, i que són l’aparador de Tarragona al món, no estiguin degudament conservats i sanejats."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar