loader
menu

La plaça de la Font s'omple a crits d'independència

Sergi Casado dijous, 11 de setembre de 2014

Tot i la calor sufocant que ja feia a les 11 del matí, els tarragonins no han fallat i han omplert la plaça de la Font de Tarragona a crits d'"independència" i de "Catalunya lliure". Prop de 3.000 persones, segons fonts de l'Assemblea Nacional, han posat color a una concentració pacífica, serena i multitudinària.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: Ajuntament de Tarragona

L'acte també ha servit perquè totes les entitats tarragonines que s'han adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir entreguessin a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la carta en què donen suport a la consulta del 9-N. El portaveu tarragoní del Pacte, Francesc Xammar, ha llegit davant de l'alcalde els motius pels quals han decidit donar el seu suport a la petició perquè es faci la consulta.

Ballesteros, contrari a la consulta i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha resistit heroicament, només amb tres regidors de l'equip de govern: Crespo, Tarrés i Zapater. Ningú més. L'alcalde ha fet un discurs correcte i conciliador, destacant l'afecte, la pluralitat i la convivència com a elements principals de la Diada.

Al cap d'uns minuts, el protocol s'ha traslladat altre cop a fora, on s'hi feien castells, i just al damunt d'una estelada que s'hi havia colocat sobre les escales. S'ha llegit el mateix que a l'alcalde i, en acabar, El Cant dels Segadors. La imatge oferia l'alcalde cantant l'himne nacional damunt d'una estelada. El final dels Segadors s'ha transformat en crits d'independència i de Catalunya lliure. En qüestió de segons, Ballesteros i els seus regidors ja s'havien amagat.

Ofrena a Casanova

Abans, s'ha fet la tradicional ofrena floral de la Diada al monument del Conseller en Cap de la Generalitat l'any 1714, Rafael Casanova, en la què hi han participat diverses entitats de l’entramat social de la ciutat. Durant l’acte s’ha cantat Els Segadors, himne nacional de Catalunya i les quatre colles castelleres de la ciutat han fet un pilar de quatre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar