loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Diada de l'Onze de Setembre amb dos castells de nou

Laia Díaz Cultura i patrimoni dijous, 11 de setembre de 2014

Quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia, rodejats d'unes quantes samarretes grogues i vermelles que esperaven per marxar cap a Barcelona, la Colla Jove de Tarragona ha obert la diada castellera de l'Onze de Setembre descarregant de nou un 3de9 amb folre, el seu castell insígnia de la temporada. Els han seguit, sense perdre temps, els Xiquets del Serrallo que han iniciat la seva actuació amb un 5de7 molt paradet.

Els tercers en actuar, després de dos peus desmuntats, han estat els Xiquets de Tarragona que han descarregat un 3de9 folrat bastant tremolós. Han tancat la ronda els Castellers de Sant Pere i Sant Pau completant un 3de7 amb molt bones mides.

A la segona ronda els del Cós del Bou han portat el 3de8 amb l'agulla, per seguir acostumant el tronc a les mides d'un hipotètic 3de9 amb folre i agulla lila que podria arribar ben aviat. Això sí, l'espadat s'ha hagut de defensar al límit després d'una forta rebrincada. Per la seva banda, els del barri mariner han deixat el seu 7de7 en intent desmuntat després que l'estructura comencés a patir quan entraven els dosos.

Els matalassers han completat un 5de8, un castell que ha anat perdent lleument les mides, però que s'ha descarregat sense cap contratemps. Finalment, els verds han tancat ronda amb un 2de7 molt tranquil.

La tercera ronda ha començat amb un bon 5de8 de la Jove, mentre que els Xiquets del Serrallo aquesta vegada sí que han pogut amb el 7de7 que una estona abans se'ls hi havia resistit.

Per la seva banda, els Xiquets han descarregat un altre 2de8 folrat, una estructura que, si tot va bé, diumenge s'hauria de tornar a veure amb manilles i un pis més, mentre que Sant Pere i Sant Pau ha tancat l'actuació amb un 4de7. Els verds han demostrat que tenen les estructures molt segures i que poden aspirar a seguir creixent ben aviat. Les rondes de castells les han tancat els Xiquets del Serrallo amb amb un 3de7 que han fet per recuperar ronda.

La diada ha acabat, abans dels pilars de comiat en què s'han desplegat diverses senyeres, amb dos pilars de sis de la Jove i els Xiquets.

3d9 amb folre de la Jove de Tarragona

3d9 amb folre dels Xiquets de Tarragona

2d7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

7d7 dels Xiquets del Serrallo


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar