loader
menu

Catalunya fa la mobilització social més gran en la història d'Europa

Sergi Casado dijous, 11 de setembre de 2014

El poble de Catalunya ha tornat a aixecar la veu alt i clar. La gran V entre la Diagonal i la Gran Via de Barcelona han servit perquè el món comprengui que una grandíssima majoria de catalans vol votar el proper 9 de novembre per decidir el seu futur. Prop de dos milions de persones, ja que la xifra d'1,8 milions ha estat facilitada per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Això, sí, des de la Delegació del Govern Central s'ha rebaixat la xifra a mig milió de persones.

1,8 milions de catalans s'apleguen a la gran V de Barcelona per demanar votar el 9-N en una jornada festiva i cívica que donarà la volta al món

Les imatges, però, han demostrat que els partidaris de voler convertir Catalunya en un nou estat d'Europa no representen una inmensa majoria, sinó que fan mobilitzar tot un país. A les 17.14 hores ha quedat constituïda la gran V convocada per l'Assemblea Nacional i per Òmnium Cultural. La visió aèria de la gran V, igual que gran manifestació de 2012 i la Via Catalana de l'any passat, han tornat a deixar palés que el desig d'independència continua creixent a marxa accelerada.

Facebook.com

Facebook.com

Facebook.com

Facebook.com

L'èxit de la V ha estat inqüestionable, sobretot després que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha assegurat que la manifestació del Tricentenari s'ha convertit en la manifestació social més gran en la història de Catalunya i d'Europa. Per això, s'ha mostrat plenament optimista de cara al 9-N. "President, posi les urnes", "Votarem i guanyarem."

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha felicitat els organitzadors de la gran V i s'ha mostrat novament orgullós de la mobilització cívica arreu de tot el país. "No es pot silenciar la veu d'un poble que es vol expressar", ha acabat dient Mas.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar