loader
menu

L'Ajuntament de TGN va tenir més representació a l'acte contrari a la consulta que a la V gegant

Sergi Casado divendres, 12 de setembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona va tenir més representants a l'acte contrari a la consulta convocat per Societat Civil Catalana, que va aplegar unes 3.000 persones, que a la V gegant amb 1'8 milions de persones.

Foto: facebook.com/rafaluna

Circdetarragona.com

Foto: facebook.com/societatcivilcatalana

Foto: facebook.com/societatcivilcatalana

Una selfie del líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, i diversos regidors i amics. / facebook.com

Els set regidors del grup municipal de CiU van assistir a la gran concentració de Barcelona. La portaveu, Victòria Forns, junt amb Albert Vallvé, Robert Vendrell, Òscar Busquets, Maribel Rubio, Xavier Quintana i Fede Adán es van desplaçar fins a Barcelona, com la portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, que va participar en la V de l'ANC en el tram social.

Fins aquí la presència del consistori tarragoní a la històrica manifestació per a demanar poder votar el 9-N i que ha donat la volta al món. 8 regidors de 27.

Però el plenari de l'Ajuntament de Tarragona, amb el seu alcalde al capdavant, mai ha aprovat donar suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Els vots del PSC, amb 11 regidors, i del PP, amb 7, sempre ho han impedit. Per això, molts van optar per la convocatòria que es feia a la seva ciutat. El PP, amb Alejandro Fernández com a cap visible i els altres sis regidors (Jordi Roca, Judit Heras, José Luis Martín, Pilar Juárez, Josep Acero i Mariano Herráiz) hi van estar presents.

A més, tres pesos pesants de l'equip de govern de Ballesteros també es van deixar veure a la manifestació contrària a la Consulta i a favor de la unitat d'Espanya.

Els tinents d'alcalde Pau Pérez, Carles Castillo i Javier Villamayor van optar per la manifestació unionista. Els tres socialistes, sumats als set populars, sumen 10 de 27, tres més que els edils partidaris de votar el proper 9-N. Castillo, a través del seu twitter, apuntava, en referència a la gran manifestació de Barcelona, "això és una passada, ens obliga a escoltar".

Cap altre regidor socialista, en principi, no va participar ni en la V gegant ni en l'acte de SCC, al que també s'hi van sumar Ciutadans, UPyD, PxC.

L'alcalde Ballesteros ja va anunciar que no assistiria a cap de les dues manifestacions. Durant l'ofrena al monument de Salvador Allende, l'alcalde tarragoní va reivindicar que "ara més que mai fa falta política" i va rebutjar "les posicions irreductibles, els tacticismes o llençar-se constitucions i lleis com a armes entre uns i altres".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar