loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Colla Jove obrirà la diada del Primer Diumenge de Festes

Laia Díaz Cultura i patrimoni dissabte, 13 de setembre de 2014

La Colla Jove Xiquets de Tarragona serà l'encarregada d'obrir la diada del Primer Diumenge de Festes que se celebrarà aquest diumenge 14 de setembre a la plaça de la Font.

Els quatre caps de colla durant el sorteig (Foto: Laia Díaz)

Aquest dissabte al migdia s'ha celebrat a l'Antiga Audiència el tradicional sorteig que ha comptat amb la presència dels quatre caps de colla de les formacions que hi actuaran. Així doncs, la Jove serà qui obrirà la diada seguida pels Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i, per últim, la Colla Vella de Valls. En l'acte també s'ha determinat la ubicació a plaça de les colles convidades, de manera que els verds estaran a l'esquerra de l'Ajuntament i la Vella a la dreta.

Sobre el que hi ha més incògnita és el programa que portarà cada colla. Els quatre caps de colla han estat molt misteriosos i han donat pocs detalls del que portaran a plaça. Tot i això, després dels darrers assajos i actuacions es pot deduir que, per exemple, el programa de la Jove passarà per repetir l'actuació de Sant Fèlix o, fins i tot, els liles podrien portar per primera vegada a plaça el 2de9 amb folre i manilles que fa setmanes que assagen.

Pel que fa als Xiquets, la seva actuació sembla que passarà per repetir la fita que van aconseguir per Sant Magí, quan van descarregar el 2, el 3 i el 4de9. Aquesta vegada, però, els matalassers podrien intentar estrenar el pilar de 7 amb folre enlloc de repetir el de sis. De fet, els del carrer Santa Anna ja estan dedicant part dels seus esforços a assajar el pilar de 8 amb folre i manilles.

Les colles convidades
El cap de colla dels verds, Pere Almirall, ha assegurat durant el sorteig que els seus arriben una mica tocats i amb algunes baixes després de la caiguda de Sant Fèlix, però la idea és portar a Tarragona "com a mínim, un castell de gamma extra que no serà el 9de8". La decisió final, però, dependrà també del nombre de camises verdes que arrosseguin fins a Tarragona.

Finalment, la Vella de Valls ha hagut de replantejar els seus plans aquests últims dies després que un dels seus castellers titulars s'hagi lesionat. Sembla que la sort no està acompanyant gaire als vallencs aquesta temporada... Així doncs, el programa dels rosats podria passar per portar el 3 i el 4de9 amb folre, acompanyat per algun castell de la gamma alta de vuit i el pilar de 8 amb folre i manilles. Tot i això, el cap de colla dels vallencs, Manel Urbano, no ha descartat que els seus puguin estrenar algun castell a la plaça de la Font. Caldrà esperar per saber si hi ha sorpresa.

La diada del Primer Diumenge de Festes començarà a les dotze del migdia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar