loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una marató solidària de Santa Tecla incloïa un festival electrònic amb més permís que tots els vermuts musicals

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 13 de setembre de 2014

Tot i l'enrenou generat a principis d'estiu, la normativa per als vermuts musicals a Tarragona havia quedat fixada finalment en tres hores, de 12 a 15h. Ja fos musical o musical solidari o estigués organitzat per Feel Vermut, la marca apadrinada per l'Ajuntament. A més, també es va anunciar que amb els vermuts que estiguessin inclosos dins de les festes el consistori flexibilitzaria les condicions i permetria allargar una mica més l'espectacle.

Una imatge del festival de música electrònica inclòs dins dels actes de la Marató solidària de l'ACTAC. / circdetarragona.com

Foto: facebook.com

Facebook.com/thirtyvermouth

Tot i que les festes de Santa Tecla comencen oficialment el diumenge 14 de setembre, durant el dissabte 13 hi havia programats cinc vermuts musicals. Quatre començaven a les 12 del migdia: el de l'Esbart Dansaire Santa Tecla, als Jardins de la Casa de la Festa: de les Granotes, organitzat per l'ACNUR; el de Saavedra, organitzat per Ekinoci, i el del Ball de Diables, que s'ha celebrat a la plaça del Rectorat. A 2/4 d'1, al Serrallo, la Colla Diables Voramar i els Xiquets del Serrallo organitzaven el seu.

L'organitzat pel Ball de Diables, on hi punxava Vermouth Electronic ha estat tot un èxit, ja que s'hi han aplegat prop de 500 persones, però a les 15, 10h han rebut la visita d'un representant de l'Ajuntament que els ha instat a apagar la música. Segons el consistori, la música ha durat fins les 15.25h.

En qualsevol cas, la controvèrsia i l'empipament, tant dels responsables de Vermouth Electronic com del Ball de Diables s'ha produït en conèixer que a la plaça del Rei s'estava celebrant un altre vermut musical, però que aquest tenia permís fins a les 16h.

Es tractava, però, d'un acte inclòs dins de la marató solidària de l'Associació Cultural Tarragonina d'Amics i Amigues dels Castells (ACTAC), que havia començat a les 10 del matí i s'allargava fins a les 12 de la nit. En el programa d'actes de Santa Tecla, però no es fa esment que entre les 12h i les 16h (veure fotografia adjunta) se celebraria un festival musical. Tan sols que es realitzarien diferents activitats, i la música n'era una.

Lluny, però, del que anunciava Thirty Vermouth en la seva pàgina de facebook, que ho venia com un festival de música. "És una satisfacció per al grup Thrity Festival iniciar les festes de Santa Tecla amb un dels millors Festivals de la província de Tarragona. Com a cap de cartell nostres DJ’s Residents. DJ. Cornelius i DJ. Cranck els quals ens sorprendran amb temes actuals en l'escena de Indie-Rock-Electrònic, amb temes actuals i de sempre, perquè tothom pugui gaudir d'un festival únic, ple de grans sorpreses."

El president del Ball de Diables, Jordi Albe, s'ha mostrat resignat en saber que quan més ple i més ambient tenia el seu vermut, han hagut de tancar perquè es passaven de l'hora. "Hauríem pogut fer més calaix i això hauria estat molt bo per a l'associació, tot i que ens ha anat molt bé i estem molt satisfets", ha indicat Albe, encara que sense entendre les raons per les quals un altre vermut, i que en aquells moments no tenia quasi públic, els ha robat tota la parròquia.

Des de l'Ajuntament es desconeixia que a aquelles hores els organitzadors de la marató també fessin un vermut musical. Insisteixen que els organitzadors no els havien donat la programació al detall, però que estudiaran el cas perquè no torni a succeir.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar