loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona s'endinsa en la seva festa major: arrenca Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 14 de setembre de 2014

Tarragona ha encetat la festa major de Santa Tecla 2014. Com mana la tradició, s'ha procedit a fer l’homenatge al Perpetuador de les Festes, que enguany ha estat l'actor i director teatral Oriol Gra, i també membre fundador del recuperat Ball de Dames i Vells l’any 1981. Oriol Grau n’ ha sigut membre actiu ininterrompudament fins a l’actualitat. Les seves aportacions abasten la teatralitat, els textos, el vestuari i la direcció del grup com a mestre del Ball. La seva bona feina ha ultrapassat la nostra pròpia realitat local, i actualment el Ball de Dames i Vells és referent de la cultura popular del país. Toca, Peron!

Durant l’acte, també s’ha homenatjat als següents Teclers d’Honor: Antoni Morató Rodríguez, Pere Ruiz Anguera, Francesc Nadal Miralles, Xavier Budesca Somolinos, Joan Fortuny Tàpies i Antonio Rodríguez Rodríguez, castellers dels Xiquets de Tarragona amb més de 25 anys de trajectòria; Celestí Altés, Tino, Carles Xavier Gómez, Manel Enfedaque, Ramon Borràs, Nicolau Cañellas, Antoni Masdeu, Fibra, Montse Masdeu i Xavier Altés, més de 25 anys fent castells a la Colla Jove Xiquets de Tarragona; la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca pels castells portats a plaça i la valoració de la plaça de la Font com a plaça castellera de referència.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Foto: Mauri

Foto: Mauri

Foto: Mauri

Foto: Mauri

També a Núria Torres, primera pastora del Ball de Pastorets, que després ha sigut l’encarregada del Ball Petit i des de fa uns anys surt amb el Ball dels Set Pecats Capitals; David Torres, que ha sigut l’única persona que s’ha mantingut en actiu dins del Ball de Pastorets des de la seva primera sortida; Lluís Gómez Santos, que ha ballat el Patat i els Cercolets i ha picat bastons amb l’Esbart Santa Tecla; Maria Dolors Baena Font, a títol pòstum, per la seva contribució com a escultora i restauradora de diferents elements festius, nanos i gegants, i molt especialment com a autora del Lleó i el Lleonet de la nostra ciutat; La Marató de Sang, que amb el seu esforç i capacitat d’implicació ha aconseguit que Tarragona sigui un referent de solidaritat pel que fa a la donació de sang.

Un cop homenatjat el Perpetuador i els Teclers d'Honor, l'alcalde ha sortit a la balconada de l'Ajuntament i ha pronunciat el protocolari "Visca Santa Tecla".

Consulta tot el programa d'actes de Santa Tecla 2014 al Circdelacultura.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar