loader
menu

CIUTAT

TGN tanca la temporada d'estiu amb un 6% més de turistes que el 2013

El Circ Ciutat dilluns, 15 de setembre de 2014

La temporada turística de l'estiu 2014 a Tarragona es tanca amb un balanç de xifres molt positiu. Pel que fa a l’ocupació turística durant el període de juny a agost, la ciutat ha obtingut un total de 172.600 visites. És a dir, 586.000 pernoctacions a hotels i càmpings de la ciutat amb una mitjana de 1,7 dies d’estada en hotels i 5 dies als càmpings.

Turistes a la Part Alta. foto: circdetarragona.com

Respecte l’any passat, s’ha produït un increment de visites de turistes que se situa al 6%. La procedència dels turistes als hotels és d’un 48% de la resta de l'Estat i un 52% internacional. Pel que fa a la procedència dels turistes als càmpings és d’un 63% estatal i un 37% internacional.

El mercat amb més representació ha estat el francès, seguit del rus. Una dada que contrasta amb la resta de Catalunya, on el turista procedent de Rússia ha baixat, mentre que a Tarragona s’ha mantingut. En concret, primer mercat, el francès, ha experimentat un nou increment respecte a l’any passat.

Es tracta d’un 13,96%, mentre que el rus també va en línia creixent, un 15,78%. Altres mercats importants que han triat Tarragona com a primera opció de destí turístic és el Regne Unit amb un creixement del 24,66%, Itàlia amb un 35,84%, Alemanya amb un 6,92% i Països Nòrdics amb un augment del 16,63%.

Respecte al total de visitants, un 22% són d’origen català, un 20% de la resta de l'estat espanyol i un 58% són provinents del mercat internacional. Durant aquest estiu, s’aprecia un augment dels turistes, tant nacionals (17,65%) com internacionals (16,29%) respecte al mateix període de l’any anterior. També s’acumula un increment en les consultes ateses per les oficines i punts d’informació turística del Patronat Municipal de Turisme. És a dir, l’increment de consultes se situa en un 11,87% respecte a 2013.

“Un fet que demostra l’èxit de l’estratègia turística que s’ha vingut desenvolupant els darrers set anys i mig”, ha apuntat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. “Productes com Tarragona ciutat de castells, el Tarraco Talgo o Història Viva demostren una vegada més que Tarragona continua sent una important destinació cultural". "Oferim una singularitat basada en el que som, és a dir una ciutat i, per tant, una destinació turística potent en cultura i patrimoni”, ha afegit la consellera de Turisme, Patrícia Anton.

Tarragona es perfila com la segona capital de Catalunya

En un context econòmic general, la ciutat de Tarragona i el territori que lidera, es consolida com la segona gran area metropolitana de Catalunya per darrere de Barcelona, i per damunt de la resta de capitals de província o ciutats importants com l’ Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sabadell i Reus.

Catalunya és un territori petit i descompensat demogràficament amb una gran capital, Barcelona, i la seva area metropolitana, molt potent. Les comparatives de 2010, 2011, 2012, 2013 i el que portem de 2014 (segons recull l’Anuari Econòmic de La Caixa), entre Tarragona i Barcelona amb d’altres ciutats importants de Catalunya, palesen la força de Tarragona, per sota de Barcelona, però predominant per damunt de les altres ciutats.

Una vegada més es constata el pes enorme de Barcelona i la seva àrea d'influència en el dinamisme del país, però també es reflecteix la importància de les zones perifèriques.
Pel que fa les capitals provincials, Tarragona també ofereix millors resultats que Lleida i que Girona en els índexs d'activitat econòmica, en activitat industrial, en comerç, restauració i turística.

Es consolida, així un territori imprescindible pel conjunt de l'economia catalana liderat per Tarragona, amb l’aportació efectiva de Reus i les poblacions el Camp de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar