loader
menu

ERC presentarà una moció a tots els Ajuntaments del Camp de TGN perquè es comprometin amb la consulta

El Circ dimarts, 16 de setembre de 2014

La Federació Regional d’Esquerra Republicana al Camp de Tarragona va celebrar a la Selva del Camp una conferència municipalista per fer pinya amb vistes a la consulta convocada pel 9-N.

En la imatge, l'alcalde de la Secuita i vicepresident de la Federació Regional d'ERC al Camp de Tarragona, Eudald Roca. /erc

Amb la participació de representants de més d'una trentena de municipis, es va donar el vistiplau a presentar una moció en els ajuntaments de les cinc comarques, segons la qual aquestes es comprometen a donar suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre que d'aquí uns dies farà efectiva el president de la Generalitat Artur Mas.

"Ara és l'hora, el món local ha d'estar al costat del president de la Generalitat quan aquest convoqui formalment la consulta pel 9 de novembre", va expressar l'alcalde de la Secuita i vicepresident de la Federació Regional d'ERC al Camp de Tarragona, Eudald Roca.

En nom dels càrrecs electes presents, Roca va exhortar-los a "no titubejar en aquests moments tan transcendents pel país pels quals molta gent que ens ha precedit ha lluitat i pels quals nosaltres mateixos també hem treballat durant tants anys". Per això, el compromís d'ERC és presentar una moció, que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha redactat, perquè durant la setmana vinent els ajuntaments aprovin el text en un ple ordinari o extraordinari. ERC es compromet a presentar la moció tant en els ajuntament on té representació com en els que no en té.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc i president de la Federació Regional d'ERC al Camp de Tarragona, va explicar als assistents que "els representants de l'AMI, d'Òmnium i de l'Assemblea Nacional Catalana que vam poder visitar el president Artur Mas després de la Via Catalana del passat 11 de setembre, vam rebre una petició directa del president, i era que els ajuntaments estiguin al costat del govern de Catalunya amb al consulta del 9-N; i ERC hi estarà al costat, perquè el 9 de novembre vol votar, el 9 de novembre votarem i guanyarem".

En la conferència municipalista van assistir, com a convidats, el president de Convergència Democràtica i el d'Unió Democràtica a la Selva del Camp, representants del Col·lectiu 25 d'Abril i de l'Assemblea Nacional Catalana, i dirigents de Nova Esquerra Catalana.

L'acte va tenir discursos i una taula rodona amb representats d'ERC de diferents municipis. Tots van coincidir en destacar que el partit respondrà a la crida que ve del poble perquè les institucions catalanes, i això inclou els ajuntaments, permetin exercir el dret a vot el proper 9 de novembre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar