loader
menu

CIUTAT

L'encariment sobtat del pàrquing Torroja indigna els veïns de la Part Alta

Sergi Casado Ciutat dilluns, 28 de gener de 2013

L'augment de les tarifes de prop d'un cinquanta per cent del pàrquing Torroja ha encès els ànims dels veïns de la Part Alta. Els tarragonins que viuen al casc antic de la ciutat que són usuaris de l'aparcament han començat a rebre la carta de l'empresa Aparcaments Municipals (AMT), en què se'ls informa de l'actualització de tarifes d'aquest equipament, i que suposarà que la quota mensual passi dels poc més de quaranta euros als setanta. En la nota també se'ls insta a decidir si volen seguir sent abonats del Torroja (assumint l'augment) o, en el cas contrari, optar per deixar el vehicle en les zones verdes més pròximes.

L'entrada principal al pàrquing Torroja. / circdetarragona.com

Les dues principals associacions de veïns del nucli antic tarragoní, l'AV Part Alta i l'AV Casc Antic i Voltants, consideren la mesura un abús de poder revestit clarament d'afany recaptatori. A més, consideren que l'Ajuntament no els dóna marge de maniobra per poder reaccionar, atès que l'1 de febrer, tal com va publicar El Circ, ja entraran en vigència els preus actualitzats. "Aquest pàrquing es va fer per pal·liar el dèficit de places a la Part Alta mentre no se solucioni el Jaume I, però no tenim temps per negociar", denuncia el president de l'AV Part Alta, Manel Rovira. El líder de l'altre ens veïnal, Paco Garcia, de l'AV Casc Antic, també carrega contra la nova disposició municipal "perquè ens crea un gran conflicte".

La indignació dels responsables veïnals, usuaris també del pàrquing Torroja, va més enllà quan es pregunten com el Torroja (té 154 places i 222 abonaments) va generar el 2011 un dèficit de 240.000 euros; una xifra feta pública per l'empresa Aparcaments. "Però si no téni vigilant, ni sostre i només té dues entrades? d'on ve el deute?", es pregunta Garcia, de l'AV Casc Antic.

La regidora de Mobilitat i presidenta d'Aparcaments, @Begoña Floria, ha explicat que l'auditoria és externa i que les dades estan al web de l'Ajuntament. A més, ha relativitzat les queixes de les dues associacions veïnals, tot recordant que a la Part Alta hi ha censats uns 900 vehicles i amb l'actualització de les tarifes del pàrquing Torroja "s'ha acabat amb els privilegis que tenien només 1560 veïns".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar