loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Dames i Vells esquiva el nou protocol de Santa Tecla i no portarà la bandera de TGN

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 16 de setembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona va decidir canviar el protocol de l'Anada a l'Ofici, i enguany estava previst que enlloc d'un membre de la corporació municipal, qui portés la bandera de la ciutat seria una entitat del Seguici. L'escollida va ser Dames i Vells. Aquí van tornar a modificar de nou el protocol, ja que Dames Vells no en forma part. Tot i així, des de l'Ajuntament es va creure oportú cedir l'honor a un grup que celebra enguany el seu 500è aniversari.

Foto: Damesivells.cat/Francis Montero

Però la que s'havia presentat com una de les grans novetats de Santa Tecla s'ha esvaït. Van tenir lloc converses informals, i el que uns van entendre com a un sí, d'altres van pensar que hi hauria temps per rebre una proposta formal de l'Ajuntament per debatre l'assumpte en assemblea. Però, Dames i Vells no va rebre a temps la petició formal de l'Ajuntament per ser els abanderats de l'Anada a l'Ofici. L'Ajuntament ja ho havia anunciat el passat 9 de setembre.

Tot i així, Dames i Vells es va reunir en assemblea després de la Diada i finalment es va acordar per votació renunciar a la proposta de l'Ajuntament.

"Ho vam sotmetre a votació després de rebre la carta amb la petició formal de l'Ajuntament. Abans només s'havia fet una proposta verbal i com que som molt assemblearis, ens vam reunir per decidir-ho", ha explicat al Circ el Mestre del Ball de Dames i Vells, l'actor Oriol Grau.

Grau també ha posat èmfasi en què el resultat va ser molt ajustat, però que finalment va guanyar l'opció de renunciar a portar la bandera, i de pas. "Hi ha membres dins de Dames i Vells que no se senten còmodes ni anant a l'Ofici, ni a la Setmana Santa, i amb el tema de la bandera crec que l'Ajuntament s'ha precipitat una mica", ha afegit Grau.

Begoña Floría, l'abanderada

El consistori tarragoní va saber que Dames i Vells havia renunciat a ser l'abanderat el dia de la Crida, el diumenge passat. Però l'Ajuntament ha preferit no entrar en polèmiques i per aquesta raó no tenia intenció de fer pública la renúncia de Dames i Vells.

Qui agafarà la bandera, doncs? La regidora de Cultura, Begoña Floría, en qualitat de portaveu de l'equip de govern municipal. Així, Floría, que s'estrena com a titular de l'àrea de Cultura en una Santa Tecla, serà finalment l'abanderada d'enguany durant la desfilada protocolària des de l'Ajuntament fins a la Catedral del dia de la Patrona.

Floría ha explicat al Circ que "jo vaig entendre que ens havien dit que sí, però no va ser una resposta formal i per això demano disculpes. Va haver una confusió".

El Ball de Diables serà l'abanderat el 2015.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar